Tour De France sæsonen er atter skudt igang, hvilket betyder, at jeg de næste par uger, vil være at finde klistret til skærmen og absolut intet liv har. Vi har virkelig set frem til Tour De France start her hjemme, faktisk siden Tour De France sluttede sidste år- ja, vi er de der lidt for meget typer, feel free to judge. Jeg sluger det simpelthen råt, ret skørt, for det har ikke altid været sådan. Det er R’s skyld, at jeg nu har denne last, hih.
Når Tour De France sæsonen skydes igang, skydes vores lille tradition samtidig også igang – jubii. Traditionen tro, bestod vores aftensmad af en omgang hjemmelavet luksus stjerneskud – yes, i know, jeg har glemt en vigtig ting, når der snakkes om luksus. Jeg har nemlig glemt stenbiderrognen, men ved du hvad, den kom på efter billedet blevet taget – doven skaben længe leve, hih. Jeg var simpelthen for doven til, at starte helt forfra med min foodstyling.
Et stjerneskud kan se ud på mange forskellige måder, eller, jeg har ihvertfald set det serveret på mange forskellige måder, men her hjemme ser et klassisk luksus stjernskud ud, ganske som du ser det på billedet + lige stenbiderrognen. Jeg har også set det serveret, hvor det er toppet med røget laks eller torsk, samt en kombination af begge, måske det er sådan en jysk ting? I don’t know, men det er ihvertfald ikke sådan vi servere den her hjemme. Her hjemme bliver et luksus stjerneskud serveret på en skive ristet grov toast med salat, 2 lækre og sprøde fiskefileter, en hjemmerørt dressing, store og friske rejer, men i mangel af bedre, kan de små rejer fra super market sagtens bruges. Det er jo sjovt nok også dem jeg har brugt. Det lækre stjerneskud bliver derudover toppet af med stenbiderrogn, blancheret asparges, citron og en generøs mængde frisk dild – mums! Hvordan foretrækker du dit stjerneskud?
Det er skøn tradition og ungerne elsker det, som i ELSKER. Sjældent har jeg set mine unger spise så meget, faktisk så meget, at der til sidst ikke var nok. Jeg laver ellers altid for meget – et bevidst valg, hellere for meget end for lidt. Jeg elsker at spise rester til frokost, men denne gang var der bestemt ingen rester, ungerne ryddede bordet, selv alt gnavegrønt fik de tømt. En klassisk omgang gnavegrønt, til et luksus stjerneskudet her hjemme, er tomater, agurk og ekstra asparges – det kaster ungerne ihvertfald i sig uden brok, så det er en sikker vinder. Næste gang der er luksus stjerneskud på menuen, skal der laves ekstra meget, nu hvor det får så hurtigt ben at løbe på, hih.
Opskrift på farvefint luksus stjerneskud
Print OpskriftIngredienser
- 10 stk fiskefileter - 2 stk pr. pers.
- Margarine til stegning
- 200-250g rejer
- Stenbiderrogn
- 5 skiver grovtoast eller andet godt brød
- Dressing:
- 2 dl cremefraiche
- 0.5 dl mayo
- 5 spsk tomatpure
- citronsaft
- 1 tsk paprika
- Salt og peber
- Topping:
- Salatblade
- Dild
- Asparges
- Citron
- Agurk og tomat som tilbehør
Instruktioner
Start med at rør en dressing af creme fraiche, mayo og tomatpure. Smag til med citronsaft, paprika, salt og peber. Stil på køl og lad trække, imens resten tilberedes.
Steg fiskefileterne i en generøs mængde margarine ved medium-høj varme.
Knæk enderne af aspargsne, der hvor de knækker naturligt og blancher dem i kogendevand i 2-3 minutter.
Rist brødet.
Anret dit stjerneskud som du ønsker, eller gør som jeg. Placer en skive brød på din tallerken, anret med salatblade, fiskefilet, dressing, asparges, rejer, stenbiderrogn, citronskive, masser af frisk dild og tomat og agurk som tilbehør. Husk et drys flagesalt og lidt friskkværnet peber.
Noter
En hjemmepaneret rødspættefilet er klart at foretrække.
Mit mundvand løber allerede ved tanken om et luksus stjerneskud, det må snart på menuen her hjemme igen, hih.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme.
Ingen kommentar