Til Kian’s fødselsdag i onsdags, havde jeg bagt disse hindbærsnitter. Jeg har 2 forskellige opskrifter på hindbærsnitter, som altid er mine, go to recipes. Den ene opskrift, giver samme lækre hindbærsnitter, som man kan købe hos bageren. Den anden opskrift giver en lidt lettere skorpe, efter min mening.
Det er meget forskelligt hvordan man foretrækker sine hindbærsnitter, både smags mæssigt, men også udseendes mæssigt. Så du skal lave dem, ligesom du ønsker. Jeg har den her gang, lavet en lang hindbærsnitte, som blever skåret ud i ønsket størrelse efterfølgende. Ellers kan jeg godt være tilbøjelig til, at lave små runde hindbærsnitter, da jeg synes at det er nemmest, når der kommer gæster, eller når børnene gerne vil være med til, at pynte hindbærsnitterne.
Vores ungerne elsker at være med til at pynte kagerne, så vi laver ofte hindbærsnitter her hjemme, som ungerne kan pynte lige som de lyster, og med lige præcis den farve glasur, de nu lige vil have på. De er også rigtig gode, at lave til børnefødselsdage, for hvem elsker ikke en hindbærsnitte ? Ja, vi siger i hvertfald ikke nej tak her hjemme, tihi. Hindbærsnitter falder altid i god jord.
Hindbærsnitterne i denne opskrift, giver en lidt lettere skorpe, end dem man normalt kan købe, hos de forskellige bagere.
Du skal bruge følgende til dejen:
- 1 vaniljestang
- 70g flormelis
- 150g blødt smør
- 250g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk hjortetaksalt
- 1/2 dl vand
Du skal bruge følgende til pynt:
- ca 200g hindbær syltetøj
- ca 200g flormelis
- Lidt vand
Sådan gør du:
- Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Mas kornene sammen med lidt af flormelissen på bordet, så kornene skilles ad.
- Ælt det hjemmelavede vaniljesukker sammen med resten af flormelis, smør, hvedemel, hjortetaksalt og bagepulver.
- Kom til sidst vandet i og ælt dejen smidig og glat. Stil dejen i køleskab i ½ -1 time.
- Tag dejen ud og rul den ud i lidt ekstra mel, til den er ca. 3 mm tyk. Udstik cirkler af dejen eller lav to stykker til to aflange firkanter.
- Læg cirklerne eller de 2 aflange firkanter, på en bageplade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn, ved 190 grader i 8-10 minutter, eller til de er let gyldne. TIP! De må gerne virke lidt underbagte, da de bliver godt sprøde under afkøling.
- Mens bundene stadig er lidt lune skal de samles.
- Spred halvdelen af de bagte kagecirkler ud på bordet, eller den ene firkant. Kom 1½ tsk hindbær syltetøj på hver bund, eller en gavmild portion hindbær syltetøj på firkanten. Saml dine hindbærsnitter ved at lægge en kagecirkel ovenpå, eller den anden firkant.
- Når de er helt afkølet laves glasuren og smøres på toppen af snitterne. Drys straks med dit foretrukne krymmel og eller pynt.
Når glasuren har sat sig, er de klar til servering.
Jeg opbevarer gerne hindbærsnitterne, i en tætsluttet beholder. Jeg ved desværre ikke hvor længe de kan holde sig, da de gerne er spist på no time her hjemme.
Ingen kommentar