Is/ Opskrifter

Opskrift på chocolate fudge brownie is uden ismaskie

opskrift på chocolate fudge borwnie is uden ismaskine

Jeg nævnte i et af mine tidligere indlæg, at jeg havde lavet 6 forskellige is i kristi himmelfartsferien. Den ene is var den skønne og utrolig velsmagende vaniljeis, som du også finder her på bloggen. Den anden is vi lavede var denne her chokolade is med fudge brownie. Føj for den lede, hvor var den også bare god.

Det er så skønt, at jeg endelig har fundet en nem grundbase til at lave is på, så er der bare så mange mulighed for, at lave så mange andre forskellige is. Som sagt lavede vi 6 forskellige varianter i ferien, som jeg nok også skal få lagt opskrifter op på. indtil videre er vaniljeisen allerede på bloggen.

Ideen til den her is kom enlig af, at jeg havde lavet den lækreste fudge brownie kage med vores søn, som der var rigeligt i overskud af, så hvorfor ikke bruge lidt af overskuddet til, at lave en skøn is med ? Den her is var en af de mest populære ud af de 6 is der var lavet, sammen med vaniljeisen og pistacie isen. Pistacie isen var de voksnes fortrukne. Ungerne har allerde plaget om at vi skal lave den igen, så vi må snart i køkkenet igen og gentage succesen.

Isen har en god chokoladesmag uden at være for kraftig, hvis man gerne vil have en kraftigere chokoladesmag i isen, så er det simpelthen så simpelt, at man blot tilføre lidt ekstra kakao, til man har den ønskede smag. Nemmere bliver det da ikke.

Jeg opbevare isen i en tæt sluttet flamingo beholder, som jeg har købt i Inco. Hvilken som helst tæt sluttet beholder kan bruges, til at opbevarer isen i.

Du skal bruge følgende:

  • 1/2 liter piskefløde
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 2 tsk vanilje ekstrakt
  • 5 spsk kakao pulver
  • Små brownie stykker
  • 100g groft hakket chokolade

Sådan gør du:

  • Det er vigtigt at fløden og den kondenseret mælk er kold.
  • Pisk fløden til en blød flødeskum.
  • Tilsæt den kolde kondenseret mælk og pisk nu videre til du har en stiv flødeskum. TIP! Pas på du ikke overpisker, da fløden vil skile.
  • Tilsæt vanilje ekstrakt og rør det godt ind i flødeskummen. TIP! Vanilje ekstrakten gør at isen ikke krystallisere i fryseren, så det er et vigtigt step.
  • Sigt kakao pulveret og vend det forsigtigt i flødeskummen.
  • Tilsæt til sidst den groft hakkede chokolade og de små brownie stykker. TIP! Du kan bruge lige præcis den type brownie du gerne vil. Vi brugte en rest af en lækker fudge brownie.
  • Kom chokoladeisen i en tæt slutte beholder og frys den i mindst 6 timer.

Efter mindst 6 timer i fryseren er isen klar til servering. Prøv også den nemme og velsmagende opskrift på vanilijeis. Vaniljeisen er et godt supplement, til denne lækre chokoladeis med fudge brownie stykker.

opskrift på nem og velsmagende chokoladeis med brownie stykker

Ingen kommentar

Skriv et svar