Aftensmad/ Opskrifter

Opskrift på chilisild – perfekt til frokostbordet

Opskrft på chilisild. Perfekte til frokostbordet.

Jeg må indrømme, at jeg ikke kan lide sild, så jeg kan ikke fortælle dig om min mening. Men jeg kan derimod fortælle, om vores gæsters og min kære mands mening, som var yderst positiv.

Jeg er ikke super glad for fisk. Det er faktisk først her inden for de sidste par år, at jeg er begyndt at kunne spise laks, fiskefilet og tun. Måske jeg også begynder at få smag for andet fisk med tiden, man kan ihvertfald håbe.

Til julebordet hører sig sild til, også selvom man nødvendigvis ikke kan lide det, ligesom jeg. Der er intet julebord uden sild og sådan er det bare.

Jeg plejer at lave karrysild og kryddersild, for det er man altid sikker på, at alle kan lide. Problematikken for mig er egentlig, at jeg ikke rigtigt kan smage på tingene, da jeg får det dårligt bare ved lugten af sild. Så her hjemme er det min bedre halvdel der smager silden til.

I år blev jeg enig med mig selv om, at jeg ville forsøge mig med en lidt anden udgave af sild, da jeg egentlig var blevet ret træt af, at det altid er det samme, som julebordet byder på år efter år.

Opskrift på chili sild til julebordet

Vores gæster var ret skeptiske da jeg nævnte, at de klassiske sild var erstattet af chilisild, men de smagte selvfølgelig på dem, måske det var af ren høflighed, hih. Når men jeg kan så fortælle, at de var helt vilde med dem, og rub og stub blev spist. Flere ville gerne have opskriften på dem, hvilket jeg tager som et kompliment og ikke mindst, et godt tegn.

Jeg lavede faktisk også en lille portion, som vi tog med til julefrokost 2 juledag, hvor familien også var helt tossede med dem, så de må virkelig være gode. Ifølge de forskellige smagsdommere så er de spicy, men uden at være for spicy, giver det mening?

Opskrift på chilisild

Print Opskrift

Ingredienser

  • 3 hele marinerede sildefileter
  • 40g kappers
  • 1 lille potte dild
  • 125g sød chilisauce
  • 1/2 chili uden kerner.

Instruktioner

1

Skyl sildefileterner i kold vand og dup dem med lidt køkkenrulle. Skær fileterne i små skrå bider.

2

Hak kappers fint.

3

Skyl og hak den halve chili fint.

4

Skyl og hak dilden fint. Jeg brugte en af de små potter dild fra Netto, måske det kan give dig en bedre ide, om mængden af dild jeg har benyttet.

5

Rør chilisauce, hakket kappers, chili og dild godt sammen og vend sildebidderne heri.

6

Lad dine chilisild trække i mindst 2 timer, men gerne til næste dag.

Rigtig god fornøjelse.

opskrift på hjemmelavet chilisild.

Ingen kommentar

Skriv et svar