For lidt tid tilbage lavede jeg en stor portion Butter chicken, altså en butter chicken efter mine smagsløg, da jeg ikke er til alt for krydret, eller stærk mad. Vi fik aldrig stærkt mad da jeg var barn. Jeg er opvokset med god gammeldags dansk mad, ligesom mormor lavede den. Her var det så bare min mor der lavede det. Der var altid rigeligt med mad og der blev aldrig sparet på fløden, det er egentligt et under, at jeg ikke var eller er overvægtig, med min forkærlighed for søde sager.
Jeg elsker, at lave denne form for simremad, spækket med god smag og masser af kærlighed. For mig er der et eller andet magisk ved simremad. Denne form for mad formår, at samle vores lille familie om bordet, hvor vi bare kan nyde hinanden på en helt anden måde. Det er ærgerligt at man ikke har tiden til, at lave sådan en omgang mad hver dag. Jeg lavede derfor en stor portion, så halvdelen kunne kommer i fryseren til en anden gang.
Denne Butter chicken har en dejlig cremet konsistens og er lige tilpas krydret – den er krydret til den spicy side. Eller det er den ihvertfald ifølge mine og vores ungers smagsløg. Måske du skal have spicet den lidt mere op, så husk endelig, at smage den til undervejs, så du kan justere og tilpasse smagen. Jeg serverede denne lækre butter chicken, med en omgang hjemmelavet Naanbrød og en super lækker mynthe-couscous – Mums hvor var det altså bare lækkert. Hvis du aldrig har smagt Butter chicken før, så er det altså på tide, for så er du virkelig gået glip af noget af en smagsoplevelse!
Nem opskrift på lækker butter chicken
Print OpskriftIngredienser
- 700g kyllingebryst, skåret i tern
- 2 fed hvidløg
- 2 cm frisk ingefær
- 1 dåse hakket tomater
- 2 dl Yoghurt naturel 1.5%
- 3 spsk citronsaft
- 1 tsk gurkemeje
- 2 tsk stødt koriander
- 1 spsk garam masala
- 0.5 tsk chilipulver
- Salt og peber
- 1 stort løg, finthakket eller skåret i halve ringe
- 2 spsk smør
- 1 dl fløde
Instruktioner
Blend; yoghurt, hakket tomater, hvidløg, ingefær, citronsaft, gurkemeje, stødt koriander, garam masala, chili, salt og peber, til en lind og cremet sauce. Hæld saucen over kyllinge stykkerne og lad det trække i 2 timer eller natten over.
Smelt smør i en stor gryde og sautér løgene, til de er blanke.
Tilsæt kylling + sauce, samt fløden, og lad det simre ved lav varme i 30 minutter. Husk at smage til undervejs og eventuelt tilpasse krydringen.
Server den lækre og cremede butter chicken med Naanbrød og ris. Eller erstat ristene med en lækker mynthe-couscous. Et frisk spark til den krydrede og let spicy butter-chicken.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar