Jeg tror vi alle kender til de der lækre snaskede kanelstænger, man kan købe hos bageren. Ja okay, man kan være super uheldig og få en kedelig, tør kanelstang, hvor bageren har holdt igen med remoncen. Det er ikke dem jeg snakker om nu, nu snakker jeg om de der over snaskede kanelstænger, hvor fyldet nærmest vælter ud af dem, tihi. Se det er en rigtigt kanelstang.
En kanelstang skal være blød, svampet og fyld med lækker remonce og vaniljeprikket creme. Derfor er der på ingen måde holdt igen, med hverken remoncen, vaniljecremen eller marcipanen i denne opskrift. Kanelstangen smager fantastisk og topper uden tvivl den kanelstang, du kan købe hos bageren. Tanken om selv at kunne bage sådan en skøn kanelstang, er fantastisk, så nu er det slut med at gå til bageren, for at købe herligheden.
Den er faktisk forholdsvis nem at lave, hvis man har skruer tommelfingrene korrekt på, ej spøj til side, den er ret nem at lave og jeg er sikker på, at du sagtens kan lave den! Det eneste der kan gå galt er udseendet på kanelstangen, og det er vel i bund og grund fuldstændig ligegyldigt, hvordan den ser ud. Det er jo smagen det hele kommer an på. Øvelse gør mester og jeg er sikker på, at hvis den ikke sidder lige i skabet første gang, så gør den det helt sikkert anden gang. Her snakker jeg om udseendet, for smagen sidder helt sikkert lige i skabet, hvis du følger opskriften. Hvis du ligesom jeg har en forkærlighed for bløde og svampede kanelstænger, så er disse kanelsnurrer og dette kanel stjernebrød, helt sikker også noget for dig.
Denne opskrift giver 2 kanelstænger. Skulle du mod forventning ikke få spist den ene kanelstang, så kan du med fordel fryse den ned, så du altid har en kage lige ved hånden, hvis du får uventede gæster. Jeg har altid pyntet den ene kanelstang med hvid glasur, og den anden kanelstang med mørk glasur. Det er altid den kanelstang med mørk glasur, der bliver spist først, så fremadrettet pynter jeg begge kanelstænger med mørk glasur.
Opskrift på blød kanelstang.
Du skal bruge følgende til dejen:
- 50 g gær
- 3 dl mælk
- 2 æg
- 3 spsk suker
- 1 tsk salt
- 1 tsk kardemomme – kan undlades
- 500 g hvedemel
Du skal bruge følgende til vaniljecreme:
- 1 portion vaniljecreme
Du skal bruge følgende til remonce:
- 200 g blødt smør
- 100 g sukker
- 100 g farin
- 4 spsk kanel
- 70 g marcipan
Du skal bruge følgende til pynt:
- 1 æg eller lidt mælk til pensling
- Glasur
- Hakket hasselnødder
- Sukker
Sådan gør du:
Start med at lave en portion vaniljecreme, så den kan nå at afkøle inden brug.
Smuldre gæren. Lun mælken til lige omkring 40 grader.
Opløs gæren i den lune mælk
Tilsæt salt, sukker, kardemomme og æg. Tilsæt herefter mel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. TIP! Dejen skal være blød og smidig, uden at klistre til fingrene.
Lad dejen hæve, lunt og tildækket i 30 minutter. TIP! Jeg lader altid dejen hæve i ovnen, altså en slukket ovn.
Imens dejen hæver, laves remoncen.
Bland smør, sukker, farin og kanel godt sammen.
Når dejen er færdighævet, deles dejen i 2.
Rul hver del ud på en meldryset bordplade.
Fordel halvdelen af remonsen på hver stang.
Fordel derefter vaniljecremen på hver stang, og riv marcipanen i et jævnt lag, på begge kanelstænger.Rul forsigtigt dejen sammen, uden at trykke for meget på den.
Klip kanelstang op og fordel sneglene forskudt af hinden, ligesom vist på billede nedenfor. Der skal kun klippes lidt over halvejs ned.
Pensl kanelstangen med 1 sammenpisket æg, eller med lidt mælk.
Drys kanelstangen med rigeligt sukker og hakket hasselnødder.
Bag kanelstængerne i en forvarmet ovn ved 200 grader, i 20 minutter, til de er godt gyldne. BEMÆRK! Bagetiden kan variere afhængig af ovnen.
Lad kanelstængerne afkøle helt og pynt herefter med glasur.
Kanelstangen er uden tvivl bedst når den er friskbagt, men den kan sagtens spises dagen efter, der har den bare en knap så blød krumme. Heldigvis er kanelstangen proppet med remonce og vaniljecreme, hvilket kompenserer for den knap så bløde krumme, hvis du altså vil spise kanelstangen dagen efter. Rigtig god fornøjelse, med at lave denne herlighed. Din familie kommer uden tvivl til at elske dig lige en tand mere, når du servere denne kanelstang til eftermiddags kaffen.
Opskrift opdateret den 25 februar 2017
4 Kommentar
Christian Nielsen
9. december 2018 at 16:51Så prøvede jeg lige din opskrift, min store søn, kæreste og mit barnebarn kommer til aftensmad. Så lidt til kaffen er på sin plads……og det ser ud til at lykkedes, en dejlig nem opskrift med mulighed for at skalere op, og lige til sidst, så er vi ” kanel-stang-fans”, og du rammer plet !
Camilla
11. december 2018 at 21:00Hej Christian
Hvor er det bare skønt at hører og hvor er det fedt at det lykkedes!😊
Efter den snak har jeg helt fået lyst til et stykke kanelstang..
Glædelig jul 😊
Mvh Camilla
Christel Jensen
17. april 2023 at 19:10Jeg er altså lidt i tvivl om jeg har forstået din opskrift rigtigt. Er opskriften til 2 kanelstænger?
Nanet Pedersen
16. juli 2024 at 21:02Kunne det fungere at fryse den ubagte kanelstang, og så bage den på dagen den skal bruges?
Hvis jeg fryser den færdigbagte kanelstang. Kan jeg så med fordel vente med glasur til den er tøet op?