Igår bagte jeg de bedste grovboller jeg til dato har smagt! Nøj hvor er de gode, i skrivende stund sidder jeg faktisk og smovser en i mig, en med et ekstra lag tandsmør, mums. Min figur har egentligt ikke godt af det, men engang imellem, er det ok at synde lidt, især når man har været så god som jeg i denne uge, hihi.
Grovbollerne er fyldt med nødder og kerne, fuldstændig som, rigtigt grovboller skal være efter min mening. Den er lavet på lidt grovere melsorter, for at give en grovere krumme til bollen. Målet med disse grovboller, var en som kunne bruges i madpakken og som var lidt hen ad en rugklapper af en art. Bollen blev helt perfekt efter min mening, den er dog for ‘grov’ til at vores unger vil spise den. De spiser ikke boller med korn i, jeg ved ikke helt hvorfor, men jeg tror bare det er en fase de er på vej igennem, det har nemlig ikke været et problem førhen, men det betyder jo bare, at der er flere til mor og far, mums.
Bollerne er super nemme at lave, dejen bikses sammen inden du hopper i seng og næste morgen tages dejen ud af køleskabet. Bollerne sættes på en bradepande med 2 skeer, derefter skal bollerne bare bages i ovnen i 20 minutter og wupti, så er der friskbagte boller, som er perfekt til både morgenmad, frokost eller en lækker lille snack. Jeg elsker kerner og nødder, men hvis du nu lider af nøddeallergi eller andet, så erstattes disse bare med en anden type kerne/frø, som du istedet foretrækker. De smager faktisk også helt fantastisk med lidt grofthakket chokolade i, så bliver de til chokogrovboller istedet, hvilket altid er et hit til børnefødselsdagen. Hvis du istedet ønsker en rigtig chokorugbolle istedet for chokogrovbolle versionen, så prøv disse, de er en virkelig syndig treat.
Nok verdens bedste koldhævet grovboller
Print OpskriftIngredienser
- 20g gær
- 5 dl vand
- 5 spsk smagsneutral olie
- 1 tsk salt
- 1.5 spsk honning
- 30g hørfrø
- 30g sesamfrø
- 40g solsikkefrø
- 20g græskarkerner
- 25g mandler, grofthakket
- 25g hasselnødder, grofthakket
- 45g tranebær
- 70g durummel
- 70g grahamsmel
- 70g hvedemel
- 150g rugmel
Instruktioner
Rør gøren ud i koldt vand og tilsæt olie, honning og salt.
Tilsæt nødder, kerner og tranebær og rør det godt rundt.
Tilsæt durum-, grahams-, hvede- og rugmel lidt ad gangen og rør dejen glat. Dejen skal være blød og våd.
Sæt låg på eller kom film over skålen og stil den i køleskabet nattenover.
Om morgnen tager du dejen ud af køleskabet.
Sæt dejklatter på en bageplade med 2 skeer og lad bollerne hvile imens ovnen varmer op.
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader, varmluft, i 18-20 minutter.
Lad bollerne afkøle på en bagerist inden servering.
Noter
1) Jeg rør gerne dejen sammen imens jeg laver aftensmad, da jeg finder det nemmest. Dejen kan også laves inden du går i seng om aftenen.
2) Bollerne kan med fordel sødes med sukker istedet for honning, hvis du er veganer ud til fingerspidserne.
Bollerne smager fantastisk både varme og kolde, med et godt lag tandsmør, eller med noget lækkert pålæg. Prøv dem, jeg er sikker på at du vil elske dem!
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar