Dessert/ Opskrifter/ Vegansk/ Vegetarisk

Vegansk chokolade peanutbutter mousse

Vegansk chokolade peanutbutter mousse

Den her veganske chokolade peanutbutter mousse, gik direkte i hjertet på R, da den blev serveret som dessert nytårsaften, og jeg forstår godt hvorfor! Den er dæleme god. Den er chokoladetung og kompakt i konsistensen, så det er ikke den typiske lette og luftige chokolademousse, som du måske bedst kender den, men det gør den bestemt ikke dårligere, tværtimod.

opskrift på vegansk chokolademousse

Vi lever hovedsageligt vegetarisk, vegansk, plantebaseret, kært barn har mange navne, ens for dem alle er, at der ikke indgår kød i kosten, og jeg er indtil videre positivt overrasket over, hvor nemt det egentligt er at undvære kød. Det har efterhånden stået på i en del måneder og jeg elsker den gode følelse jeg har i kroppen, når den ikke er fyldt med forarbejdet produkter, så vi fortsætter den nye livsstil her hjemme. R er helt med på den, han synes at maden ser meget mere indbydende ud, så det er bare helt fjong.


Denne chokolade peanutbutter mousse er dejlig nem at lave, den tager ingen tid at lave og så imponere den hver gang. Den er chokoladetung, kompakt, smager fantastisk og er smuk at se på, så hvorfor ikke springe ud i denne nemme opskrift med det samme ? Ingredienslisten er kort og alle ingredienserne er nemme at få fingre i. Der er intet hurlumhej ved opskriften og den kræver ingen særlig køkkenfærdigheder at lave, så giv den et forsøg og lad dig overraske over, hvor lækker den veganske chokolade peanutbutter mousse smager.

vegansk opskrift på chokolade mousse

Vegansk chokolade peanutbutter mousse

Print Opskrift
Serveringer: 6 Forberedelsestid: 20 minutter

Ingredienser

  • 200g mørk chokolade, minimum 70%
  • 2 cup kokosmælk
  • 1 cup dadler, udstenet
  • 1/4 cup peanutbutter
  • 0.5 spsk vanilje ekstrakt
  • 4 spsk peanuts, ristede på en pande

Instruktioner

1

Hak chokoladen groft.

2

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovnen.

3

Blend dadler, vanilje og kokosmælk, til det er helt glat og jævnt i konsistensen.

4

Tilsæt den smeltede chokolade og peanutbutter, og blend igen til det er kombineret. Det vil have en forholdsvis flydende konsistens, men bare rolig, det sætter sig så snart det har hvilet i køleskabet.

5

Kom chokolade peanutbutter moussen i serveringsglas, dæk dem til og lad dem hvile på køl natten over.

6

Pynt den afkølede mousse med ristede peanuts inden servering.

Noter

1) Hvis du synes at den bliver for kompakt, så kan den med fordel gøres lettere i konsistensen, ved at tilføje lidt ekstra kokosmælk. Prøv dig frem, til du har den konsistens du foretrækker.

2) Du kan med fordel erstatte kokosmælk med en anden type mælk.

3) Moussen kan også bruges, som en lækker chokoladecreme på ristet brød, mums.

Server den lækre chokolade peanutbutter mousse, som en lækker dessert og vind lidt ekstra point hos dine gæster.

Jeg elsker at gå all in, så jeg pyntede min mousse med peanutbutter swirls, ristede peanuts, små chokoladekugler og lidt guld glimmer. Man spiser jo også med øjnene, hih.

Rigtig god fornøjelse.

lækker opskrift på vegetarisk chokolade mousse

Ingen kommentar

Skriv et svar