Havregrynskugler er ikke kun noget der kan spises når det er jul. Nej det kan altså spises året rundt og det er en perfekt lejlighed til, at tage ungerne med i køkkenet. For selv de mindste børnefingre kan trille de lækreste havregrynskugler.
Sent igår blev lille L og jeg enige om, at lave en omgang havregrynskugler, som vi kunne smovse under vores dyner, med en kop varm kakao og en god film i flimmerkassen. R var i sommerhus med onkel S, så vi andre skulle bare råhygge her hjemme.
Istedet for at lave en omgang klassiske havregrynskugler, fyldt med sukker og mættet fedt, så besluttede vi at få gjort kål på den pakke dadler jeg havde liggende i skuffen. Dadler er høje på kostfibre og et virkelig godt alternativ til smør. Dermed ikke sagt at de er lave på kalorier, så pas endelig på med at forveksle det. Bare fordi det er sundere, er det nødvendigvis ikke lavere på kalorier. Her skal man så bare gøre op med sig selv, om man vil tage det sunde alternativ, eller om man vil have originalen.
Her hjemme valgte vi denne gang det sunde alternativ.
Det sunde alternativ til de klassiske havregrynskugler er lige så nemt at lave og smager mindst lige så fantastisk. Hvis jeg ikke havde haft bare en smule selvdisciplin, så havde jeg spist dem alle – just saying, hih. De smager virkelig virkelig godt og ungerne har allerede tømt over halvdelen, så det der med at der skulle være lidt ekstra tilbage til deres madpakke kommer nok ikke til at ske. Men så har vi istedet nydt dem hen over weekenden og haft en masse sjov ved at lave dem – what not to like?
Det var A’s ide med den lilla kokos og den var jeg selfølgelig helt med på! Den lilla kokos er lavet ved at vende kokosmel i lidt Acai powder fra Bodylab, super nemt og et yderst iøjnefaldende valg – i love it!
Det er sundere havregrynskugler lavet i børnehøjde og alle kan altså være med på opskriften – give dem a try.
Nem opskrift på syndige og sunde havregrynskugler
Print OpskriftIngredienser
- 500g dadler, friske og saftige
- 200g havregryn
- 5 spsk kakaopulver
- 2 spsk romessens
- 1/2 dl stærk kaffe
- Kokosmel til pynt
Instruktioner
Fjern stenene fra dadlerne og kom de saftige dadler i en blender/foodprocessor.
Tilsæt resten af ingredienserne og blend i et par minutter, til der opnåes en jævn, glat og let klistret konsistens. Husk at skrabe siderne ned undervejs, for et jævnt resultat.
Brug en lille ice cream scoop til at scoope små havregrynskugler med, og rul dem herefter helt runde i hånden. På denne måde bliver dine havregrynskugler ens i størrelsen.
Tril eventuelt dine havregrynskugler i lidt kokosmel, for en ekstra fin finish.
Opbevar havregrynskuglerne i en tætlukket beholder på køl.
Noter
Hvis dine dej er for våde, så tilsæt lidt ekstra havregryn. Hvis den derimod er for tør, så tilsæt lidt ekstra kaffe.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme.
Ingen kommentar