Grøn giftkage må næsten være en klassiker, ikk?
Det er nok den mest perfekte kage til halloween festen. Kagen kan dekoreres på alle tænkelige måder. Det er vitterligt kun fantasien der sætter grænser.
Jeg har overvejet, at lave dem som cupcakes til næste Halloween, og lave en lækker luftig frosting, så vi kan dekorere vores cupcakes med små spøgelser.
Der er længe til halloween, så denne plan kan nå at ændre sig hundrede gange, hih.
Giftkagen er på ungernes favoritliste, sammen med red velvet kagen. A og lille L bliver lige imponeret, hver gang denne farvefine og smagsgode giftkage kommer på bordet.
Den smager altså også skønt!
Det er en svampet kage men stadig med en lækker og luftig krumme, og så er kagen grøn. What’s not to like?
Nem opskrift på svampet giftkage
Print OpskriftIngredienser
- 200g smør, stuetemperatur
- 180g sukker
- 3 tsk vaniljesukker
- 3 æg
- 170g mel
- 1 tsk bagepulver
- 0.5 dl mælk
- 20 ml mandelaroma
- 20 ml grøn frugtfarve
- 150g flormelis
- 15g kakao
- 4-5 spsk kogende vand
Instruktioner
Kagen: Pisk smør, sukker og vaniljesukker let og luftigt.
Tilsæt et æg ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg.
Tilsæt hvedemel, bagepulver og mælk, og pisk det hele godt sammen.
Herefter tilsættes frugtfarve og mandelaroma. Pisk det hele godt sammen til en jævn og grøn dej.
I en bageform beklædt med bagepapir tilføjes dejen. Jeg brugte en form på 20 x 30 cm.
Bage kagen i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft, i 20-25 minutter, eller til at en tandstik trækkes op, uden våde krummer på.
Lad kagen afkøle på en bagerist.
Frosting: Rør en tyk glasur af flormelis, kakao og kogende vand.
Fordeles den glansfulde glasur i et jævnt lag på hele kagen.
Den klassiske chokoladeglasur, kan med fordel skiftes ud med lidt smeltet chokolade, eller en lækker chokoladeganache. En klassisk hvid glasur fejler altså heller ikke noget.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar