Hvilken bedre måde at byde 2017 velkommen på, end en omgang sindsyg lækker og saftig morgengrød, men i en bagt version. Hvis du endnu ikke har smagt bagt grød, så er det på tide at du prøver. Det er simpelthen så nemt og så smager det helt igennem fantastisk. Især denne opskrift på bagt grød, er helt exceptionel god og så er den ovenikøbet utrolig nem at lave.
Hele dagen i går blev tilbragt på langs i sofaen, under dynen med Netflix på skærmen. Det var lige præcis hvad hele familien havde brug for, oven på en meget lang nytårsaften. Der er intet bedre end en langsom søndag og slet ikke, når jeg får lov at vælge hvad vi skal se på skærmen. I øjeblikket ser jeg Gilmore Girls og den er lige så godt, som jeg husker den. Jeg tror dog at Rasmus er af en lidt anden holdning, hihi
Vi startede morgnen ud med en lækker og mættende morgengrød, som denne morgen, bestod af en bagt en af slagsen. Bagt grød er altså en ret så udsøgt måde, at spise sin morgengrød på. Den her bagte grød er proppet med de lækreste ingredienser, som giver grøden en utrolig lækker smag og en ret så skøn konsistens. Det er faktisk en grød, der ikke behøver nogen form for topping, men da jeg er en stor topping elsker, skal der selfølgelig topping til.
Opskrift på nem og sund bagt grød.
Du skal bruge følgende:
- 1 dl grovvalsede havregryn
- 1 dl rugflager
- 1 spsk sukrin
- knsp salt
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljepulver
- 2 tsk kanel
- 25g små chokoladedråber
- 1 spsk peanutbutter
- 20g grofthakket nødder
- 40g friske blåbær – kan undlades
- 2 dl mandelmælk
- 1.5 dl æblemos
- Æble, blåbær og nødder til pynt
Sådan gør du:
Rør alle de tørre ingredienser godt sammen.
Tilsæt herefter de våde ingredienser og rør godt igen.
Kom grøden i et lille ildfast fad, eller i en brødform. TIP! Jeg blander altid grøden direkte i brødformen.
Top grøden med lidt æble og grofthakkede nødder.
Bag grøden i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, i ca 25 minutter.
Der er rigeligt med grød til 3-4 personer alt afhængig af, hvor stor en portion du spiser. Hvis du har rester tilbage, så gem dem til dagen efter, hvor du igen kan varme grøden op. Varm grøden op ved 150 grader i 10-15 minutter, hvorefter du igen kan indtage en lækker og lun grød, som smager lige så himmelsk som dagen før.
Server grøden som den er, eller top den af med 1 spsk skyr, 1 spsk æblegrød og lidt Zero karamel sauce fra Bodylab, mums det smager godt!
Ingen kommentar