Gammeldags æblegrød med sprøde makroner og luftig flødeskum, er en herligt sommer og efterårs spise. Ja faktisk, så kan det jo egentligt spises året rundt.
Om sommeren kan jeg godt finde på, at servere gammeldags æblekage som en lækker dessert. Det ser så lækkert ud, når det bliver portionsanrettet og det vækker altid stor begejstring hos gæsterne. Måske det er fordi, at gammeldags æblekage er en nostalgisk dessert for mange?
Uanset hvad, så er det en skøn dessert der ligner en million og ser langt mere kompliceret ud, end hvad det ren faktisk er – især når den bliver portionsanrettet. Så hvis du godt vil imponere og emme af overskud, så kan det godt anbefales, at servere en omgang portionsanrette gammeldags æblekage.
Hvis vi får eftermiddagsbesøg af venner eller familie til en omgang snak og kaffe, så foretrækker jeg derimod, at servere den gammeldags æblegrød i en stor skål. Det virker lidt mere afslappet – ihvertfald i mine øjne, og der hygger man på en lidt anden måde omkring “kagen”. Bare kald mig skør, heh.
Gammeldags æblekage tager ikke mange 10 minutter at få anrettet og hvis tiden er knap, eller du godt bare vil have tid til dine gæster, istedet for at bruge tiden i køkkenet, så kan du med fordel lave den gammeldags æblekage et par timer i forvejen og opbevare den på køl. OG hvis du er rigtig doven, så køber du en færdiglavet æblegrød, selvom en hjemmelavet æblegrød smager hundredegange bedre.
Nem opskrift på gammeldags æblekage
Print OpskriftIngredienser
- 1 portion æblegrød
- 1/2 pose makroner
- 2 dl piskefløde
Instruktioner
Knus makronerne og pisk fløden til en let og luftig flødeskum.
I 4 portionsglas eller en stor skål, kommes der lidt æblegrød i bunden, drys over med et lag makroner og gentag så. Til slut toppes der af med en generøs mængde flødeskum.
Noter
Prøv at tilsæt 1 tsk vaniljepulver i piskefløden inden du pisker den til en let og luftig skum - det smager fantastisk!
Nyd den lækre dessert i godt selskab og husk, at opbevare eventuelle rester på køl.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar