Bageværk/ Kager/ Opskrifter

Nem opskrift på de bedste kardemommesnurrer

d ebedste kardemommesnurrer

kardemommesnurrer..

Jeg stiftede først, sådan for alvor, kendskab til kardemommesnurrer for et par år siden, i forbindelse med et hurtigt besøg hos Juno. Inden da tror jeg aldrig jeg havde hørt om dem før.

Mit første møde med en kardemommesnurrer står stadig helt klart i min hukommelse. Sikke en mundvandsløbende fornøjelse! Siden jeg satte tænderne i herligheden fra Juno, har jeg længe drømt om, at bage mine egne kardemommesnurrer, men er aldrig helt lykkedes med det. Dels fordi det åbenbart, er ufattelig svært at opstøve kardemommekerner i mit lokalområde og dels fordi, at de aldrig helt er blevet så vellykket, som mit første møde med en kardemommesnurrer.

Den første kærdlighed glemmer man aldrig, er der ikke noget om det, hah!

Men hvis jeg nu bare lige i et øjeblik skal forsøge, at glemme min første kærlighed, så er den der faktisk nu. Opskriften på det de bedste kardemommesnurrer! Ihvertfald, hvis jeg selv skal sige det.

De er luftige, snaskede, svampede og smæk fyldt med masser af lækker smag. Fuldstændig som de skal være.

Og ved du hvad. De er faktisk super nemme at lave.

Hvad mere kan man forlange?

syndige kardemommesnurrer opskrift

Nem opskrift på de bedste kardemommesnurrer

Print Opskrift
Serveringer: ca. 20 stk

Ingredienser

  • Dej:
  • 25g gær
  • 2.5 dl mælk, kold
  • 1 æg
  • 55g sukker
  • 5g groftsalt
  • 500g hvedemel
  • 10g kardemommekerner
  • 80g smør skåret i tern, stuetempereret
  • Remonce:
  • 100g smør, blødt
  • 130g farin
  • 10g kardemommekerner
  • Glace:
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk kogende vand
  • Perlesukker

Instruktioner

1

Dejen: Rør gæren ud i mælken.

2

Pisk æg, sukker og salt i.

3

Stød kardemommekernerne, af et par omgange, i en morter og tilsæt den stødte kardemomme til dejen.

4

Tilsæt hvedemel over 2 omgange og ælt det godt sammen.

5

Tilsæt de bløde smørtern og ælt det godt ind i dejen. Ælt dejen til den er glat, smidig og skinnende. Det tager ca 8-10 minutter på røremaskinen. Jeg kører 4-5 minutter ved lav hastighed og 4-5 minutter på fuld hastighed.

6

Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time.

7

Remonce: Stød kardemommekernerne af flere omgange i en morter. Rør den stødte kardemomme sammen med smør og farin i en skål.

8

Vend forsigtigt dejen ud på et let meldrysset bord og rul den ud med en kagerulle, til et rektangel på 35x60 cm. Smør remonce ud i et tyndt og jævnt lag på hele dejen.

9

Fold en tredjedel af dejen ind mod midten og læg den anden tredjedel over, så dejen ligger i 3 lag.

10

Rul dejen lidt længere ud med kagerullen, så du har et rektangel på ca. 35x40 cm.

11

Skær 1.5-2 cm brede strimler af dejen. Tag fat i hver strimmel med den ene hånd og sno dejen rundt om hånden, med den anden hånd. Jeg gjorde sådan her.

12

Læg dine kardemommesnurre på en bageplade, beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve, tildækket, i 30 minutter.

13

Bag dem i en forvarmet oven ved 200 grader, varmluft i ca 10-12 minutter, til de er flot gyldne.

14

Glace: Rør honning og kogende vand sammen i en skål.

15

Så snart de friskbagte kardemommesnurrer kommer ud af ovnen, pensles de med glacen og drysses med perlesukker.

16

Lad kardemommesnurrerne afkøle lidt på en bagerist, inden du sætter tænderne i dem.

Rigtig god fornøjelse.

nem opskrift på kardemommesnurrer

1 kommentar

  • Reply
    Laura
    21. februar 2024 at 8:02

    Hej Camilla, hvor ser de lækre ud!
    Har du nogle tanker om, eller overvejelser ift, hvorvidt de kan laves til og med snurre punktet, og så hæve på køl over natten inden de bages om morgenen?
    Hilsen Laura

  • Skriv et svar