Vi er begyndt at sætte lidt flere krav til vores unger. De har det simpelthen for nemt, hvilket lader til, at være en general ting for børn nu til dages – nu generaliserede jeg lige alle, sådan er jeg..
Børn i deres alder bør hjælpe til der hjemme! Så nu har ungerne netop fået en masse ekstra pligter på skemaet, det tror jeg faktisk de har virkelig godt af – især deres attitude.
R var simpelthen så træt af deres opførelse, attitude og tilgang til tingene, så nu er der virkelig blevet ranket op i dem. Nu krydser jeg bare fingre for, at det bære frugt. Nøj hvor ville det være rart med lidt ekstra hjælp.
En af deres pligter er 1 maddag om ugen, med hjælp fra en voksen – hvis nødvendigt. De bestemmer helt selv menuen, de skal selv lave en indkøbsseddel og selv med ud og handle.
A er allerede helt tosset med de nye pligter og kan slet ikke vente på hendes næste maddag. K er derimod knap så begejstret, men han skal nok bare lige igang – det er hårdt at være ham for tiden, ihvertfald hvis du spørg ham, heh.
K har maddag hver onsdag og A har hver mandag – 2 ud af de 3 “fridage” vi har på en uge, resten af ugen er der sport på programmet, men hey, det er da 1 ekstra “fridag” i forhold til sidste sæson.
Igår var det mandag og dermed A’s maddag. Hun valgte, at der skulle Sheperd’s pie på menuen – hun er vel min datter, hih. Et udsøgt valg, der bragte stor glæde og endnu større smil frem, hos hele familien.
A var med til at skrive indkøbssedlen, gøre indkøbene og lave maden. Hun elskede hvert sekund – kæmpe succes!
Hun synes at det var spændende, sjovt og nemt. Det tog lidt lang tid at lave, men det var super hyggeligt.
Tingene går bare lidt langsommere når man er ny i et køkken og sådan er det bare.
Opskriften er børnevenlig på alle måder, også i smagen, så tag endelig en – eller er det et? af dine børn med i køkkenet og hyg på livet løs. Det er en fantastisk måde, at have lidt kvalitetstid på – I love it.
Når børnene laver mad - Opskrift på Shepherd's pie
Print OpskriftIngredienser
- Til saucen:
- 1 spsk olie
- 500g hakket oksekød
- 3 gulerødder, revet
- 1 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 dl ærter
- 3 dl okseboullion
- 3 spsk tomatpure
- 1 tsk timian
- Til mosen:
- 2 søde kartofler, skrællet og skåret i tern
- 2 store kartofler, skrællet og skåret i tern
- 1 stort blomkålshoved, skåret i små buketter
- 50g smør
- 0.5 dl fløde
- 100g revet ost
- Salt og peber
Instruktioner
Kog kartofler og blomkål i en stor gryde med rigeligt vand - pluds lidt salt , i 10 minutter.
Imens i en sauterpande over medium-høj varme, sauteres løg og hvidløg i olie, til løgene er blanke.
Tilsæt oksekød og sauter til kødet er helt brunet.
Tilsæt gulerødder, ærter, boullion, tomatpure og timian. Bland det hele godt sammen og lad det simre i 8-10 minutter. Smag til med salt og peber.
Når kartofler og blomkål er færdig kogte, hældes vandet fra. Tilsæt smør og fløde, og blend godt igennem med en stavblender. Husk at smage til med salt og peber.
I et stort ovnfast fad fordeles saucen, hvorefter der ligges et låg, af den lette og luftige mos. Glat mosen ud til kanterne og top med revet ost.
Bag din Shepard's Pie i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, i ca 20 minutter, eller til mosen er flot og gylden.
Noter
Server med en lækker agurk-tomatsalat, bestående af 1 agurk, 2 tomater og lidt frisk purløg. Ungerne elsker det!
A pyntede den færdig Shepherd’s pie med lidt frisk timian. Hun har samme øje for garnish ligesom jeg, hih.
Nyd den lækre mad med resten af familien og husk endelig, at smide en masse rosende ord afsted mod den lille kok – det er godt for deres selvtillid.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme.
Ingen kommentar