Cupcakes/ Opskrifter

Min opskrift på mine yndlings Snickers cupcakes

Syndige Snickers cupcakes

Mit mundvand løber i vand, bare ved tanken om de her babies! Endnu en af mine nye favoritter, fordi dem har jeg jo slet ikke nok af i forvejen. Det er som om, at mine liste med favoritter bare bliver længere og længere. Det er i forvejen svært, at vælge hvad jeg skal bage og ungerne har endnu svære, ved at beslutte sig, fordi mulighederne simpelthen er så mange. Men hey, hvem elsker ikke at have mange muligheder, når det kommer til kage 🙂

de bedste Snickers cupcakes

I et af mine tidligere indlæg, lovede jeg at få lagt lidt flere opskrifter op af de cupcakes, jeg bagte til mine venindes fødselsdag. Så her får du opskriften, på nok nogle af de bedste chokolade cupcakes, du nogle sinde har smagt. Det er ihvertfald nogle af de bedste, jeg til dato har smagt! Alle der har smagt dem, har været helt tossede med dem, og lige nu sidder min ældste og visker mig i øret, at vi skal bage dem igen i morgen, fordi det jo er alt for dårligt, at vi ikke har flere tilbage, nu hvor han har lyst til dem, efter at have set billederne i til dette indlæg. Tossede unge, men enlig kan jo kun give ham ret i, at de smager helt fantastisk.

Enlig var planen, at jeg skulle have fyldt de lækre chokolade cupcakes, med en lækker og cremet karamel og så skulle de også have været toppet, med et lille strejf af samme karamel, men det tillod tiden mig desværre ikke i denne omgang. Hvis du har en svaghed for karamel, ganske ligesom jeg har, så kan jeg varmt anbefale, at lave et lille hul i midten af af hver cupcake og fylde det med din favorit karamel sauce. Det smager simpelthen vidunderligt!

Denne opskrift gav mig 24 syndige Snickers cupcakes, som faktisk kan holde sig i et par dage, hvis du opbevarer dem i en tætlukket beholder, ved stuetemperatur. De er perfekte til fødselsdage, til en hyggelig picnic, til uddeling i skolen/børnehaven, eller som en lækker lille dessert. Det jeg især elsker ved Cupcakes er, at de alle har samme størrelse, så ingen føler sig snydt. Der er knap så meget gris, de er super nemme at lave, det tager ingen tid at lave dem og så kan alle lave dem, uanset hvor handy de er i et køkken. Det er i min verden en win win 🙂

Denne lækre Snickers cupcake består af en utrolig lækker chokolade cupcake, som er let og luftig, har en dejlig svampet krumme, med en god chokolade smag. Planen var, at de skulle være fyldt med en god cremet karamel, men det er de her ikke lige, så det forestiller vi os lige, hihi. De er toppet med en utrolig lækker chokolade-karamel frosting, som jeg slet ikke kan få nok af, og så er de pyntet med lidt peanuts. Her ville det heller ikke gøre noget, at de fik et lille strejf af karamel på toppen. Det ville give dem den der ekstra wow effekt, altså efter min mening 🙂

Denne opskrift indeholder mayo, og her tænker du nok, WHAT! Ja den er altså god nok, jeg skriver mayo. Lad dig endelig ikke skræmme, for du kommer ikke til at kunne smage det. Det er enlig kun med til, at gøre kagen ekstra svampet og lækker. Det er vigtigt at du bruger den ægte mayo af slagsen, som du finder i poser i kølemontrene, og ikke en eller anden light version. Alternativt brugte jeg halv mayo og halv creme fraiche 18%, og det gav stadig samme lækre krumme, så det kan du også gøre, hvis du ikke føler dig helt tryg ved at bruge ren mayo.

De bedste Snickers cupcakes i verden

Opskrift på lækre Snickers cupcakes.

Du skal bruge følgende til chokolade cupcakes:

  • 65 g chokolade, grofthakket
  • 75 g kakaopulver
  • 4.5 dl kogende vand
  • 300 g mayo, den ægte af slagsen som du finder i poser i kølemontrene.
  • 200 g farin
  • 225 g sukker
  • 2 æg
  • 2 tsk vanilje ekstrakt
  • 300 g hvedemel
  • 1/4 tsk bagepulver
  • 1 1/4 tsk natron

Sådan gør du:
Kom chokolade, kakaopulver og kogende vand i en skål, og rør godt rundt, indtil chokoladen er smeltet. Stil det til side og lad det afkøle. 
Pisk mayo, faring og sukker let og luftigt. TIP! Jeg bruger altid min røremaskine og det tager omkring 3 minutter.
Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt imellem hvert æg, men uden at overmikse.
Tilsæt vanilje ekstrakt.
Sigt mel, natron og bagepulver sammen.
Tilsæt melblandingen og den afkølet chokoladebladning, over 3 omgange. Pisk godt imellem hver tilsætning, men uden at overmikse dejen. Dejen skal bare lige være ordentlig kombineret.
Gør en muffin-form klar og fordel dejen ligeligt, imellem alle formene. TIP! Jeg bruger en isske, så dejen bliver ligeligt fordelt i alle forme. Jeg fylder mine muffinsforme ca 3/4 op.
Bage dem i en forvarmet ovn ved 170 grader i ca 18-20 minutter, eller til at en tandstik trækkes op, uden våde krummer på.

Du skal bruge følgende til chokolade-karamel frosting:

  • 115 g sukker
  • 1.5 spsk vand
  • 1.75 dl piskefløde
  • 225 g chokoladeknapper eller grofthakket chokolade, gerne af 55-70%
  • 225 g smør, skåret i tern

Sådan gør du:
Kom sukker og vand i en lille gryde/kasserolle. Varm det op ved medium varme og rør indtil sukkeret er opløst. Når sukkeret er opløst, må du ikke røre mere. Bring det i kog og lad det simre indtil det er gylden brunt, det tager omkring 10 minutter.
I en anden lille gryde varmes fløden op til kogepunktet. Når fløden rammer kogepunktet tages gryden af varmen.
Hæld forsigtigt den varme fløde over den varme karamel og rør indtil den er glat. Lad det herefter stå i 3 minutter.TIP! Når fløden hældes op til den varme karamel, vil det syde og boble helt vildt, det er helt normalt, no vories. Du skal være obs på, at det er farligt at få varmt karamel på huden.
Kom chokoladen i en en stor skål, eller i din røremaskine-skål. Hæld den varme karamel over og lad det stå i 2 minutter, uden at røre i det. Når det har trukket i 2 minutter, kan du begynde at røre i det, indtil chokoladen er helt smeltet og glat.
Start din røremaskin på lav hastighed, og lad den røre til chokolade-karamellen er afkølet, og skålen ikke længe er varm, når du rør ved den.
Tilsæt smør tern og fortsæt med at mikse din frosting, til den er let og luftig.

Når dine cupcakes er helt afkølet, er de klar til at blive dekoreret med den lækre frosting. Top de fine Snickers cupcakes med et drys karamel sauce, og pynt med lidt hakket peanuts. Dine gæster vil elske de her syndige Snickers cupcakes.

Rigtig god fornøjelse 🙂

Svampet chokolade cupcake med lækker karamel frosting

 

 

2 Kommentar

  • Reply
    Louise
    26. januar 2018 at 21:19

    Um de ser lækre ud. Hvor mange bliver det til i en opskrift? 🙂

    • Reply
      Camilla
      26. januar 2018 at 22:46

      Hej Louise
      Jeg fik 24 syndige cupcakes ud af opskriften, det står længere oppe i teksten 😉 De kan også laves i større- eller mindre muffinforme.
      Rigtig god weekend 🙂
      Mvh Camilla

    Skriv et svar