Jeg har tidligere delt en ret så lækker opskrift på Chili Sin Carne med dig. Den her udgave er vel egentligt i bund og grund den samme, forskellen er bare, at denne udgave har en mere kødligende konsistens og struktur. Den minder faktisk om en klassisk Chili Con Carne, så det er en perfekt opskrift til dig, der søger lidt inspiration til en kødfri dag eller to om ugen. Her vil du nemlig ikke savne kød!
Chili Sin Carne eller for den sagsskyld Chili Con Carne, er noget af det nemmeste at lave. Det smager fantastisk og det er en ret der altid går lige ind hos gæsterne. Til lille L’s fødselsdag serverede vi Chili Con Carne og alle var helt tossede med det. Faktisk så brugte jeg denne opskrift, til at lave Chili Con Carne, jeg erstattede bare Hakket fra Naturli’ med Hakket oksekød 8%. Der er lidt for mange kødglade familiemedlemmere i vores familie, så det var et helt naturligt valg for mig, at valget faldt på en Chili Con Carne, istedet for en Chili Sin Carne.
Chili Sin Carne er noget af det nemmeste at lave og så smager det bare helt vidunderligt. Hvis du ikke er helt så god til spicy mad, så er det den nemmeste opskrift at tilpasse, det er bare at starte med lidt chili og så tilsætte lidt ekstra løbende, til du har den spicyness, der passer til dig. Nemt ik’? Opskrift giver en ret stor portion. Så stor, at jeg oftes har rester til min frokost dagen efter – vi er 2 voksne og 3 børn.
Luksus udgave af chili sin carne
Print OpskriftIngredienser
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 1 pk. Hakket fra Naturli'
- 1 squash
- 1 rød peberfrugt
- 1 lille dåse tomatpuré
- 2 tsk paprika
- 1 tsk korander
- 2 tsk spidskommen
- 1 tsk chiliflager, eller efter smag
- 2 dåser hakket tomater
- 3-4 dl grønsagsboullion
- 45g mørk chokolade 80%
- 1 dåse kidney bønner
- Salt og peber
Instruktioner
Snit løg, hvidløg, spuash og rød peberfrugt.
Sauter løg, hvidløg og chiliflager i lidt olivenolie, ved medium-høj varme.
Tilsæt Hakket fra Naturli' og sauter i yderligere 2-3 minutter.
Tilsæt squash og peberfrugt, og sauter grøntsagerne til de er blevet møre, ved medium varme.
Tilsæt tomatpuré og krydderier, og sauter i yderligere 1 minut.
Tilsæt herefter hakkede tomater, boullion og chokolade
Lad det simre i 45 minutter og tilsæt så kidney bønnerne. Lad det simre i 5-10 minutter.
Server straks.
Noter
Hvis din Chili Sin Carne bliver for 'tør' så tilsæt lidt ekstra vand.
Her hjemme spiser vi vores Chili Sin Carne med ris – ikke altid ris, nachos, syltede rødløg, granatæble, ærteskud, avocado og skiver af lime og frisk chili. Chili Sin Carne er en perfekt måde, at kamuflere grøntsagerne på, så man kan få grøntsager i ungerne uden brok.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme.
Ingen kommentar