Aftensmad/ Opskrifter/ Vegetarisk

Lækre madvafler med spinat og hytteost

Opskrift på lækre madvafler med spinat og hytteost

En helt ny verden har åbnet sig for mig, jeg har fået øjnene op for madvafler! Jeg har tidligere hørt om det, men aldrig rigtigt skænket det en tanke før i går. Jeg elsker forandring, så hvorfor ikke prøve, at lave frokost på en helt ny måde.

Opskrift på lækre og luftige madvafler

Dagen i går gik ualmindelig hurtig, kender du de dage ? Linus vågnede og var syg, nothing new about that, der er altid en af vores unger der er syge når vi skal rejse, så vi har altid et halv apotek med på ferie. For at det ikke skal være løgn, så vågnede Kian her til morgen og var mega snottet, så det tegner allerede som en god start på ferien. Vi håber på, at de er ovenpå igen til mandag, hvor vi rejser. Måske lidt panodil og en masse varm kakao, kan være med til at gøre dem friske, vi krydser fingre.

Når men enyhow, så blev dagen en smugle forskubet, da Linus jo pludselig var syg og dårlig, så vi måtte ændre en del på vores planer. Det lykkedes heldigvis, at få det hele til at hænge sammen med Linus på slæb. Vi fik vekslet penge, hentet piller på apotekket og købt de sidste småting, vi skal have med på ferie. Apropos at veksle penge, hvad sker der for, at man ikke kan veksle penge og betale med kontanter mere! Jeg har danske bank og Rasmus har Nordea, ingen af bankerne tager kontanter ved veksling, det skal trækkes direkte fra kontoen, what the fuck altså! Vi måtte derfor en tur i Western Union på Østerbro, for de tager nemlig kontanter, wuhu! Tænk at man i dagens Danmark ikke kan få lov til, at betale med kontanter i banken, er det ikke derfor at det hedder en bank ?! Vi fik en rigtigt god service i Western Union, så det kan virkelig anbefales, hvis du skal have vekslet. De tager ingen gebyrer, kursen er dog lidt højere men det er meget lidt. Mener at kursen lå i 6.70 i går og vi gav 6.85, så det er da en ok pris, men nu er jeg heller ikke så meget inde i den verden. Det kan sikkert gøres billigere, men her fik vi en god service, og hvis vi gemmer kvitteringen, kan vi få vekslet tilbage til DKK, når vi er kommet hjem. Jeg tvivler dog på at vi kommer hjem med nogle kontanter.

Da vi kom hjem fra alle vores gøremål var vi ved at dø af sult, så jeg fik hurtigt bakset de her skønne madvafler sammen. Jeg har aldrig smagt madvafler før, så jeg blev virkelig positivt overrasket. De smager helt fantastisk, de er lette og luftige, og har en god konsistens. Denne udgave er en sundere version, jeg har dog valgt at lave dem på rugmel, hvor man nok istedet kunne have valgt, at lave dem på en mel af havregryn. Jeg kan dog godt lide, at vaflerne stadig har en konsistens, som matcher de søde og vante vafler, som vi alle kender så godt.

Jeg toppede de sindsyg lækre madvafler, med en omgang lynstegte grønsager, varmrøget laks og lidt hytteost. Det smagte vidunderligt, og Rasmus var helt pjattet med det, så det er godt at vi har lidt rester tilbage fra i går. Denne opskrift gav 4 lækre madvafler, hvoraf vi spiste 2 af dem i går og de sidste 2 bliver spist idag. Du kan toppe dem med præcis det du har lyst til, mulighederne er uendelige, så det er bare om at komme i gang.

Opskrift på sunde madvafler - lette og hurtige at lave

Opskrift på lækre madvafler med spinat og hytteost.

Du skal bruge følgende: 

  • 5-6 tern frosent spinat
  • 2 æg
  • 2 æggehvider
  • 1 dl mandelmælk, kan erstates af mælk eller soyamælk.
  • 3 spsk hytteost
  • 1 dl rugmel
  • 1 tsk bagepulver
  • Salt g peber

Sådan gør du:
Kom de frosne spinat tern i en gryde, og steg dem ved middelvarme, til de er optøet og alt vandet er fordampet.
I en skål blandet alle ingredienserne + spinatten godt sammen.
Varm dit vaffeljern op og pensl det med lidt smør, olie eller kokosolie.
Steg vaflerne til de er lækre gyldne og let sprøde på overfladen.

Server vaflerne med din foretrukken topping, eller lad dig inspirere af billedet. Kan varmt anbefale, at servere dem med lynstegte grønsager, varmrøget laks og lidt hytteost, ligesom på billedet. Mums!

Rigtig god fornøjelsen.

Lækre madvafler på ingen tid

Se også min opskrift på lækre vafler og bananvafler.

Ingen kommentar

Skriv et svar