Kager/ Madpakke hits/ Opskrifter/ Sundere søde sager

Opskrift på lækre og saftige kokostoppe

Lækre kokostoppe

kokostoppe, måske bedre kendt som kokosmakroner, lavet på ingen tid og så på kun 4 ingredienser. What’s not to like ? Denne opskrift har jeg sat sammen, for at få en kokostop, med et lidt mindre kalorie indhold end normalt. Ikke sagt at der ikke er kalorier i denne opskrift, for det er der, men der er bare lidt færre, så jeg kan spise dem med lidt bedre samvittighed.

Opskrift på lækre kokosmakroner

Jeg har enlig aldrig været den store kokos elsker, men disse er jeg ret vilde med. Ungerne elsker dem som en lille lækker snack, så der er liv og glade dage her hjemme, når de bliver serveret. De tager ingen tid at lave og smager simpelthen så skønt. De udstråler en stor portion overskud, meget mere overskud, end der ren faktisk er lagt i arbejdet med at lave dem. Så hvis du godt vil udstråle overskuds mor engang imellem, så er dette vejen frem, hihi. Inddrag ungerne i bagningen og lad dem være med til, at forme de små søde kokosmakroner. Det vil være et hyggeligt lille familieprojekt, som ungerne vil elske at deltage i. Der er intet som at hygge med ungerne, alt imens der bages og laves mad. Vores mellemste er især vild med at hjælpe til i køkkenet, med at bage og lave mad.

Jeg laver kokostoppene i en mini udgave, så det passer med, at ungerne kan have en med i madpakken. De er også gode at serverer til børnefødselsdage, som lækker julekonfekt, uddeling i børnehaven/skolen, eller bare som en lille lækker snack, når lækkersulten melder sig. Der behøver faktisk slet ikke, at være en bestemt anledning, til at servere disse lækre kokostoppe.

Jeg fik 16 mini kokostoppe ud af denne portion, men antallet afhænger af størrelsen på kokostoppen. Hvis du ikke er bange for kalorier, så prøv at tilsætte 60g smeltet smør og 60g revet marcipan til opskriften. Så får du en sindsyg lækker kokostop, med en lækker, saftig og fyldig smag, mums. Der er nu intet som en lækker og syndig kokosmarkron!

Opskrift på nemme og lækre kokostoppe.

Du skal bruge følgende: 

Sådan gør du: 
Miks alle ingredienserne, ved undtagelse af chokoladen, godt sammen.
Form kokostoppene i den ønskede størrelse, og sæt dem på en bageplade, beklædt med bagepapir.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca 15 minutter, eller til de har fået en flot gylden overflade.
Lad dem afkøle på en bagerist.
Smelt chokoladen over vandbad.
Dyp bunden af de afkølede kokostoppe i den smeltede chokolade.

Når chokoladen har sat sig, er de klar til at blive serveret. Jeg kan sjældent holde fingrene for mig selv så længe, så jeg “prøvesmager” gerne en, imens chokoladen stadig er lun, mums. Prøv det, du vil elske det!

syndige kokosmakroner - Lynhuritge kokostoppe

 

 

3 Kommentar

  • Reply
    Max Sønnichsen
    7. juli 2019 at 13:03

    15 min er alt for meget de skal højest have 7-10 min, men ellers virkelig lækker opskrift!

    • Reply
      Camilla
      8. juli 2019 at 7:06

      Hej Max
      Alle ovne er forskellige, hvilket gør, at bagetiden kan variere. Så godt du holdte øje med dem i ovnen og hvor er det dejligt, at du kan lide opskriften 😊
      Mvh Camilla

  • Reply
    Tove Vibeke Brødsgaard
    7. september 2021 at 15:08

    Hvor længe holder disse sig friske ?
    Hvordan opbevares de bedst ?

  • Skriv et svar