Aftensmad/ Bageværk/ Madpakke hits/ Opskrifter

Hjemmelavet bløde pølsebrød

Hjemmelavet bløde pølsebrød, perfekte til en luksus hotdog

Mit mundvand begynder at løbe, bare ved synet af disse bløde pølsebrød! Jeg elsker når vi har hjemmelavet luksus hotdogs på madplanen, selvom de hovedsageligt er på madplanen i sommer månederne. Der er intet mere lækkert, end en god grillet pølse, indpakket i et lækkert, luftigt og fløjlsblødt pølsebrød.

Når vi får hjemmelavet hotdogs her hjemme, betyder det at mor står i køkkenet og far står ved grillen. Det er en ret så god arbejdsfordeling, efter min mening, for jeg har stadig ikke lært at håndtere vores gril, som vi har haft igennem 4 år. Der er faktisk en helt særlig grund til, at jeg stadig ikke har lært den at kende. Her hjemme er det nemlig altid mig der laver mad, ved få undtagelser, og den ene undtagelse er, at alt hvad der skal på grillen står R for. Så du kan vel nok forstå, at der virkelig ingen grund er til, at jeg lære den gril at kende, for så er det pludselig mig der også står for aftensmaden, når vi skal grille. Engang imellem gør det altså ikke noget, at arbejdsfordelingen bliver ligeligt fordelt, hihi.

Hvis du aldrig har prøvet at smage hjemmelavet pølsebrød før, så er du virkelig gået glip af noget. De smager simpelthen så skønt, de er bløde og luftige og så er de utrolig nemme at bage. Så der er virkelig ingen undskyldning for, at købe de kedelige, tørre og pap-agtige pølsebrød i supermarket mere. Pølsebrødende kan nemt peppes op med lidt sesamfrø, så de får et andet udtryk end det traditionelle plain pølsebrød.

Jeg bager altid pølsebrødende samme dag, som vi skal spise dem. Jeg elsker at de er helt friske og stadig lune, når R er klar med pølserne på grillen. Vi bruger altid nogle pølser af god kvalitet, de skal gerne være med ost, og hvis vi går all-in, så svøber vi dem også i bacon, hihi.

Denne opskrift gav mig 12 bløde pølsebrød, men antallet afhænger af hvilken størrelse, du laver dine pølsebrød.

Lækre luksus hotdogs med hjemmelavet pølsebrød

Opskrift på bløde pølsebrød.

Du skal bruge følgende:

  • 15 g gær
  • 2.5 dl koldt vand
  • 1 æg
  • 500 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 5 g salt
  • 40 g blødt smør, skåret i små tern

Sådan gør du: 
Rør gæren ud i det kolde vand. TIP! Hvis du har en røremaskine, vil jeg anbefale at du bruger denne.
Tilsæt æg, sukker og salt.
Tilsæt hvedemel og ælt det godt sammen, ved lav hastighed, til dejen er glat og blank og slipper skålen. TIP! Det tager ca 8 minutter.
Tilsæt de bløde smørtern og ælt det godt ind i dejen, til den igen er glat og blank og slipper skålen, og stop så med at ælte.
Lad dejen hvile lunt og tildækket i 20 minutter.
Når dejen er færdighævet, vendes den ud på et meldrysset bord.
Del dejen i 12 lige store stykker, form dem til runde boller, og rul herefter bollerne ud til aflange pølsebrød. Sæt dem på 2 bageplader med bagepapir, med god afstand imellem hinanden.
Dæk brødende til og lad dem hæve til dobbelt størrelse. TIP! Omkring 1-2 timer.
Bag brødende i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, i 10-12 minutter, eller til de er flotte gyldne. TIP! Du kan også tage dem ud af ovnen imens de stadig er lysebrune, så kan du nemlig varme dem op lige inden servering.

Server de lækre og bløde pølsebrød med en god pølse, ketchup, sennep, ristede løg og agurksalat.

Bløde pølsebrød

4 Kommentar

  • Reply
    Sabrina
    14. maj 2019 at 8:55

    Kan pølsebrødene fryses og hvis ja vil de så være lige så lækre og luftige?

    • Reply
      Camilla
      16. maj 2019 at 7:28

      Hej Sabrina
      Ja de kan sagtens fryses og vil stadig være lækre og luftige 😊
      Mvh Camilla

  • Reply
    Bara Dinesen
    28. juli 2019 at 20:14

    Har lige bagt dine pølsebrød, Camilla – og de blev virkelig gode. Var under bagningen lidt skeptisk mht mængden af sukker og den måde hvorpå smørret skulle æltes ind i dejen til sidst … brugte 45 g sukker i stedet for 50 g, og det passede fint, synes jeg. I hvert fald meget lækre og bløde, og helt perfekte til mine vegetariske pølser med hjemmelavet agurkesalat. Bor i Tyskland, og kan kun købe Danish-style pølsebrød i Ikea, de tyske smager af konserveringsmidler. Fra nu af kan jeg vist spare turen til Ikea og bage mine pølsebrød selv, de fås ikke bedre!
    Tak for den gode opskrift!
    Mht frysning vil jeg gerne give det tip, at bagværk med gær helst skal lægges i poser når det stadig er lunt/håndvarmt og så i fryseren. Når det skal spises, tages det op af fryseren og lunes i en varm ovn på ca 120 grader i 10-15 minutter, afhængig af størrelse.

    • Reply
      Camilla
      2. august 2019 at 20:32

      Hej Bara
      Det gør mig så glad at læse din kommentar og jeg skal så meget prøve dit tip næste gang de skal bages – tusind tak 😊
      Mvh Camilla

    Skriv et svar