Aftensmad/ Opskrifter

Lækker opskrift på letstuvet spidskål med et tvist

nem opskrift på stuvet spidskål

Stuvet spidskål, en gammel klassikker, men nu i nye klæder..

Der er intet som stuvet spidskål – ihvertfald ikke hvis du spørg mig. For lad os lige være helt ærlige, hvem elsker ikke fløde? Så grøntsager vendt i fløde, se det er noget alle kan være med på, selv børn elsker det.

Her hjemme er ungerne knap så vilde med grøntsager, hvilket nok er en generel ting landet over, men hvis grøntsagerne blive stegt og tilsat lidt fløde, så guffer ungerne det i sig. Dermed ikke sagt, at vi spiser fløde hver dag, for det gør vi langt fra.

Gnavegrønt til aftensmaden er altid en sikker vinder, men af og til, er det altså også rart med lidt afveksling og lidt ekstra selvforkæles – det skal der altså også være plads til! 80/20 du ved..

Vi er ikke så fedt forskrækkede her hjemme, men hvis du nu skulle være lidt fedt forskrækket, så vælg en ekstra fedtfattig fløde, hih.

stuvet spidskål med et tvist

Opskriften er super nem at lave og den smager som en drøm.

Prøv den.

Lækker opskrift på letstuvet spidskål med et tvist

Print Opskrift
Serveringer: 4

Ingredienser

  • 100g kapers
  • Smør eller Becel til stegning
  • 1 spidskål, fintsnittet
  • 125g spinat
  • 1.5 dl grøntsagsbouillon
  • 2.5 dl madlavningsfløde 18%
  • Salt og peber
  • 1 bundt dild, hakket

Instruktioner

1

Rist kapers på en pande i lidt smør eller Becel, ved høj varme. Rist gerne til de er sprøde og læg dem så til side på en tallerken.

2

Bring bouillon og fløde i kog ved medium-høj varme. Tilsæt spidskål og kog i 3 minutter. Vend spinaten og halvdelen af dilden i, og smag til med salt og peber.

3

Drys den letstuvet spidskål med ristede kapers og resten af den hakket dild.

Server med en omgang karbonader og supler eventuelt med et par kogte kartofler.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

letstuvet spidskål opskrift

Ingen kommentar

Skriv et svar