Hverdag

Drømmen om at kunne lide kaffe

kaffe

Hold dig sund med kaffe

Flere studier viser, at det faktisk er sundt at drikke kaffe. Det kræver at du drikker et par kopper kaffe med koffein i. Koffeinen siges nemlig at kunne mindske sygdomme. Heldigvis for os danskere, er vi blandt de mest kaffedrikkende mennesker i verden. Man ved ikke med 100% hvad det egentlig er ved kaffen, der er så sundt. Men vi ved, at drikker man et par kopper kaffe om dagen, mindskes ens risiko for at udvikle hjerte- karsygdomme, diabetes og ikke mindst kræft. Og ikke mindst igen, så skulle vi også kunne leve i længere tid, hvis man drikker kaffe. En forskning lavet i 2012, viste at en mand der drak 1 kop kaffe om dagen, levede i gennemsnit, 3 måneder længere end en mand der ikke drikker kaffe. Mens kvinder blot lever én måned længere i gennemsnittet.

Derfor er det sundt

Ifølge et studie, foretaget i Tyskland, lavede man nogle forsøg med kaffe på levende mus. Det tog lidt tid, før man begyndte at finde ud af, at det rent faktisk var koffeinen der gjorde en forskel. Det viste sig nemlig, at koffeinen aktiverer et protein, som beskytter hjertemusklens celler. Dertil kunne forskerne se, at de mus, som dagligt fik koffein, svarende til 4 kopper kaffe, havde en mindsket risiko for åreforkalkning.

Koffein er ikke sundt for alle

Hvis du er gravid eller lider af angst, har du måske læst dig frem til at du skal holde dig fra koffein, og det er også rigtig godt. For koffeinen kan også have bivirkninger. Koffein kan fx. Forværre angsten hos angstpatienter, og hos gravide kan koffeinen påvirke fosteret, i værst tilfælde, øge risikoen for spontan abort, for tidlig fødsel, og ikke mindst, stoppe udviklingen af vækst.

Skal der være kaffe, skal det være af god kvalitet

Mange foretrækker at gå efter prisen når de handler kaffe. Og der findes naturligvis også gode kaffeprodukter til lave priser, men man skal ikke altid lade sig narre. Der er nemlig stor forskel på den billigste kaffe og den dyreste kaffe, da der er rigtig mange ting der spiller ind ved produktionen og formalingen af kaffebønnerne. Hos Kitchenone ved de at nymalet kaffe smager bedst, og det vides ud fra mange års erfaringer og viden om kaffe.

Der er også stor forskel på smagen om man køber kaffe i bønner der skal males, enten derhjemme, hvis du har en kaffekværner, eller i butikken, eller hvis du allerede køber malet kaffe. Tit køber man det mærke, som ens omgangskreds gør, eller hvis man blot foretrækker et mærke frem for et andet. I hvert fald er det vigtigt, at du gør dig selv den tjeneste, at udforske din horisont hvad angår kaffe, for tænk nu, hvis du finder en ny forbedret smag, som gør, at du kommer til at elske din morgenkaffe endnu mere end du allerede gør.

varm kaffe

Ingen kommentar

Skriv et svar