Kombinationen af de søde og sprøde bagte gulerødder, den bitre rucola, de salte mandler og den fuldfede feta er intet mindre en genial.
Det er min yndlings opskrift på salat i øjeblikket og jeg kan slet ikek huske en verden uden den salat, heh.
Jeg er faktisk ret misundelig, på alle jer der bare kan sidde og gnaske løs i en gulerod. Det er jo den nemmeste snack af dem alle.
Nårh, men udover at de bagte gulerødder har en skøn sødme over sig, så har de faktisk også masser af sprødhed og knas i sig – helt perfekt i den her salat. Jeg kombinere altid de bagte gulerødder med soyamandler, saltmandler eller nogle stegte græskarkerner. Men helt ærlig, så kan du bruge lige præcis de nødder eller kerne du lyser.
Så kast dig ud i det og lad dine smagsløs få en uforglemmelig oplevelse.
Lækker og farvefin salat af rucola, bagte gulerødder, mandler og feta
Print OpskriftIngredienser
- 8 gulerødder, skrællede og halveret på langs
- 1-2 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk olie
- 2 spsk smør
- 1 spsk honning
- 1 tsk flagesalt + lidt peber
- 75g rucola
- 100g feta
- 1 dl mandler + 1 spsk soya, alternativt 50g saltmandler
Instruktioner
Vend gulerødder med hvidløg, olie, honning, salt og peber, i et lille ildfast fad og kom små klatter af smør over.
Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 20 minutter.
Samtidig forberedes mandlerne.
Kom mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 10 minutter.
Tag mandlerne ud og kom dem direkte over i en skål. Hæld soya henover mandlerne og vend det godt sammen.
Vend rucola og gulerødder + marinaden fra gulerødderne godt sammen. Anret på et fad og top op med mandler og smuldret feta.
Server den lækre salat, som en side dish eller måske som forret. Jeg elsker også, at spise den som frokost sammen med en omgang veganske deller – mums.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme
Ingen kommentar