I’ve done it again.. denne gang er det bare en klassisk cheesecake, altså du ved, den der med kirsebær og hele molevitten? Det er ihvertfald en klassikker her hjemme, tyvstjålet fra USA, hvor cheesecake is a huge thing, især denne klassiske udgave med kirsebær. Nu tænker du sikkert, what is all this fuss about. Tjae, det bliver du jo nok noget du er nødt til, at smage for at få svar på, hih.
Ganske som den opskrift jeg delte med dig tidligere, så er denne klassiske cheesecake også lavet helt uden husblas. Husblas kan være lidt tricky at arbejde med, det synes jeg ihvertfald at det var i en lang periode, lige inden jeg lærte at mestre det der husblas 100%. Det krævede et par pakker husblas, 2 liter mælk og en masse tålmodighed, men det var bestemt det hele værd. Det er guld værd at mestre, ihvertfald når der skal laves overdådige og imponerende lagkager, hvor det er uundgåeligt, at skulle bruge husblas til diverse mousser.
Nårh, men jeg har igen lavet en cheesecake uden husblas, bare for at gøre det ekstra nemt for alle, men hey, der er også mindre opvask, når der ikke skal bruges husblas – win win, for hvem hader ik’ opvask? I know I do.
Når der ikke bruges husblas, så bliver konsistensen faktisk også ret så lækker. Du får nemlig en lind, lækker og luftig vaniljeprikket cheesecake filling, der smager helt vidunderligt – det er svært at stoppe, når du først er gået igang med at spise, hih. Denne opskrift er kaloriereduceret, men har stadig den samme gode smag, som en klassisk cheesecake skal have. Hvis du ikke er til det der kaloriereducerede fis, så erstatter du bare sukrin melis med flormelis og bruger en fuldfed piskefløde på 38% istedet – vupti, så er der ikke gået på kompromis med kalorierne – smart var?
Hvis du ligesom jeg er bare lidt kalorie interesseret, så er der ca 1400 kcal i hele kagen. Jeg har valgt at portionsanrettet i 6 glas, da jeg ellers har svært ved at styre mit indtag, hvilket vil sige, at der er omkring 235 kcal pr. portion. Det er 6 portioner i en lige tilpas størrelse – synes jeg, men du kan sagtens lave dem mindre, eller for den sags skyld lave dem større – det er op til dig, men nemt er det ihvertfald når du portionsanretter – I love it!
Klassisk kalorielet cheesecake
Print OpskriftIngredienser
- 1 pk. Philadelphia Light
- 200 ml cremefine piskbar 19%
- Korn fra 1 vaniljestang
- 4 spsk sukrin melis
- 2 spsk ahornsirup
- Skal fra 1 citron
- 8 stk chokolade cookies fra Easis
- 30g mandler, grofthakket
- 1/2 glas kirsebærsauce fra Easis
Instruktioner
Bunden:
Blend eller knus kiks til bittesmå krummer.
Hak mandlerne groft.
Bland knuste kiks og mandler godt sammen.
Fordel kiksemassen i bunden af 6 små serveringsglas.
Cream cheese filling:
Kom Philadelphia, cremefine, vaniljekornene fra 1 vaniljestang, sukrin melis, ahornsirup og citronskal i en skål og pisk med en el-pisker til en let, luftig og cremet mousse.
Fordel cream cheese filling i de 6 små serveringsglas.
Top med kirsebærsauce og lad de små cheesecake hvile på køl, i mindst 1 time.
Jeg pyntede mine små cheesecake med friske kirsebær, hvidchokolade spåner og lidt skovsyre. En virkelig god øjenfanger, men mindre kan sagtens gøre det, ja faktisk behøver du slet ikke at pynte med noget, jeg kan bare ikke finde ud af at lade vær, måske jeg lære det en dag, hih.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar