Morgenmad/ Opskrifter

Gulerodskage med cream cheese frosting som morgenmad, mums!

Gulerodskage med cream cheese frosting som morgenmad, mums!

Er du også vild med gulerodskage med med cream cheese frosting ? I så fald vil denne skønne morgengrød, uden tvivl være noget for dig. Det her er min fortolkning af en kalorielet, lækker og syndig morgengrød, som smager af gulerodskage. Morgengrøden er toppet med en lækker kalorielet cream cheese frosting, som jeg, hånden på hjertet, godt kunne spise ren, hihi. Elsker at lege lidt med forskellige ideer i mit hoved, og denne gang udviklede det sig, til denne lækre gulerodsgrød.

Min cykel er sendt til service, så i dag skulle jeg med toget på arbejde, hvor en laaang arbejdsdag ventede. Jeg besluttede mig derfor for, at lægge vejen forbi 7 eleven på stationen og købe en omgang Palæo salat og juice, som jeg kan stå den lange dag ud med. Jeg har ikke haft det helt store overskud, til at lave en lækker og sund frokost, som jeg kan medbringe. Så er det altså godt, at man kan købe sig til et sundt alternativ hos 7 eleven, når mangel på overskud og dovenskaben melder sig. Jeg er virkelig stor fan af deres nye samarbejde med blandt andet Palæo, Cofoco og The protein kitchen. Kølemontrene byder på masser af sundhed, i form af et lækkert udvalg af morgenmad, salat, sandwich, wraps, snacks og juice. Udvalget er så stort hos vores 7 eleven, at jeg har meget svært ved at begrænse mig, for jeg har jo lyst til det hele!

Da en laang arbejdsdag ventede mig forude, besluttede jeg mig for, at jeg skulle have en god morgengrød, som min krop kunne stå de mange timer imod med. Det var det helt rette valg jeg tog, for føj for den lede, hvor var den her gulerodsgrød bare helt fantastisk. Gulerodsgrøden har jeg toppet med en omgang cream cheese frosting, men altså en kalorie reduceret version, som smager mindst lige så godt, som den originale version, der i øvrigt er proppet med flødeost og smør. Jeg elsker når min gulerodskage indholder nødder, så derfor valgte jeg også, at toppe min grød med en omgang grofthakket ristede hasselnødder, mums. Prøv den, du vil elske den.

Opskrift på lækker kalorielet gulerodsgrød toppet med cream chesse topping

Opskrift på lækker kalorielet gulerodsgrød med cream cheese topping.

Du skal bruge følgende til 1 portion:

 • 1 dl grovvalsede havregryn
 • 2.5 dl vand
 • 2 æggehvider
 • 50 g fintrevet gulerod
 • 0.5 tsk vaniljepulver
 • 1 tsk kanel
 • 1 tsk stødt ingefær
 • 0.5 tsk kardemomme

Sådan gør du:
kog havregryn, gulerod, krydderier og vand op ved høj varme, imens du rør i grøden. Når grøden koger, skrues der ned på medium varme. Lad grøden simre til den har den ønskede konsistens. Når havregrøden er begyndt at samle sig, tilsættes æggehviden under omrøring.
Når havregrøden igen har den ønskede konsistens, tages den af varmen.

Du skal bruge følgende til cream cheese topping: 

 • 1 spsk naturel flødeost
 • 2 spsk vaniljeskyr
 • 2 tsk sukrin melis

Sådan gør du:
Mål alle ingredienser af og kom dem i en skål. TIP! Mine spsk var med top, men det er egentligt underordnet om de er med eller uden top, så længe blandingsforholdene på 1:2 overholdes.
Pisk ingredienserne rigtigt godt sammen og smag til. TIP! Du kan også vælge at tilsætte lidt citronsaft, hvis du godt kan lide en let syrlig cream cheese topping.

Du skal bruge følgende til ristede hasselnødder: 

 • 40g hasselnødder

Sådan gør du: 
Rist hasselnødderne på en pande ved medium varme, indtil de er blevet sprøde og let-brune.
Hak dem groft inden servering.

Server den lækre gulerodsgrød i en skål eller dybtallerken og top den med den silkebløde cream cheese topping og grofthakket hasselnødder. Jeg valgte også at toppe min gulerodsgrød med en lille klat Zero salted caramel topping og et drys kanel, mums!

Rigtig god fornøjelse.

opskrift på lækker morgengrød med gulerod, kanel og æggehvide

 

Ingen kommentar

Skriv et svar