Inspiration

Fredags guf til Disney sjov

kage af restekage

Jeg skulle lave en stor bestillings kage til en veninde i fredags. Kagen skulle være en chokoladekage med hindbærmousse, smurt op med en lækker blød chokolade frosting, toppet med et ton af friske jordbær, hindbær og blåbær. Jeg lavede en kæmpe kage som normalt rækker til 50/55 mennesker. Dagen efter skrev hun, at der desværre ikke var nok kage på trods af, at de havde skåret små stykker. De var “kun” 41 til festen, så tænker at de nok ikke har været helt så små, de stykker kage de har fået. Næste gang skal der blot bestilles/laves kage til lidt flere, så de ikke løber tør. Der er intet værre end at løbe tør.

Lækker kage i skål

Kagen var 30 cm i diameter og ca 14 cm i højden, så det var en ret stor og ikke mindst ret tung kage. Bundene var en lækker svampet chokoladekage. Der var 4 lagkage bunde og der blev lagt et ordentlig lag hindbærmousse imellem hvert lag. Jeg sluttede kagen af med, at smøre den op med min yndlings opskrift på chokolade frosting. Det er en opskrift der smager fantastisk og så er den let og luftig. Jeg elsker at smøre kager op med frosting og lave et fint mønster i frostingen, så det var præcis det jeg gjorde. Som finish blev kagen læsset med en masse friske bær. Mums.

Når man laver sådan kager, skal bundene skæres til så de bliver lige. Jeg valgte at gemme det kage der blev kasseret, for at lave lidt sjov ud af “kage resterne” til os selv. Det er jo åndssvagt at smide det ud, og vores fryser var fyldt, så jeg kunne ikke gemme resterne til romkugler. Der var også en lille slat hindbærmousse tilbage, så jeg fik kreeret denne lækre sag på billederne.
Jeg lagde kage resterne langs kanten og i bunden på en stor skål, fyldte lidt hindbærmousse i, lagde lidt kage rester oven på moussen og så fyldte jeg det sidste hindbærmousse over, som slut pyntede jeg med friske bær, for det elsker vi alle sammen her hjemme. Ungerne var vilde med denne skål fyldt med fredags guf. Vi guffede kagen i os til Disney sjov og resterne af kagen, blev spist lørdag eftermiddag, da mine forældre kikkede uanmeldt forbi, til en kop kaffe. De var også vilde med den, så måske den skal laves en anden gang hvor der er rester tilbage.

chokoladekage med hindbærmousse

Ingen kommentar

Skriv et svar