Opskrifter

Første uge med hjemmeskole og allerede med pip i hovedet

Håndmadder

Første uge med hjemmeskole er nu gået, og jeg er allerede ved at blive sindsyg. Ikke så meget fordi de skal hjemmeskoles – det er faktisk ok, men fordi alle 3 børn er på teams hundrede gange i løbet af dagen, og det er aldrig på samme tid.

Der er sindsyg meget larm på teams, da det lader til, at de færreste forældre er med ind over, når der kommer info ud. Jeg er helt med på, at nogle forældre har arbejde der skal passes – det har vi også, men vi prioritere, at der er tid til, at være med ind over, når der er fælles info og opsamling.

K’s klasse er der ikke noget larm fra. Der har de fundet en god rutine, hvor de er delt op i grupper af 5, netop for det ikke stikker af. A’s klasse er det stukket af for, men igår fredag, kom der vidst lidt ekstra styr på det – A’s lære viste “tænder” og jeg var tosset med det! Lille L’s klasse er samme historie som A’s, her mangler der i den grad forældre opbakning, så ungerne ikke sidder for sig selv, snakker i munden på hinanden og bare siger ligegyldige ting – min tålmodighed bliver i den grad sat på prøve!

Jeg tager virkelig hatten af for lærerne, hvis det er det, de skal stå model til i hverdagen – jeg var blevet vanvittig.

Jeg tager lige 100 ekstra dybe vejrtrækninger, inden hjemmeskolen genoptages på mandag, og så krydser jeg fingre, for en bedre og mere organiseret uge.

Børne hapsere

Udover jeg for pip i hoved over teams undervisning, så får jeg pip i hoved over, at ungerne tror jeg er deres egen private servicedame. De er så møg forkælede, men det er uden tvivl min egen skyld. Jeg har selv sat baren højt, men det bliver ændret fra næste uge.

Noget vi dog kommer til at holde fast i under lockdown, og til ungerne er tilbage i skolen igen, er vores fælles frokost. Jeg nyder, at vi alle kan samles om spisebordet og nyde noget lækkert mad og snakke om noget andet end lektie og skole.

R er super dårlig til at spise en fornuftig frokost, hvis han er alene hjemme. Så, så længe jeg er hjemsendt, så sørger jeg for frokost til hele familien.

I denne uge, har frokosten været en god kombination, af rester fra aftensmaden dagen før, eller lækre børnemadder, med lidt hjemmelavet pålæg i form af æggesalat og skinkesalat.

Hvordan går hjemmeskolen og lockdown hjemme hos jer?

Ingen kommentar

Skriv et svar