Drikke/ Opskrifter

Blåbærsnaps ala Camilla

Sidste år var vi for sent ude med vores sædvanlige snapse produktion, så i år besluttede vi os for, at tage snaps med på skiferie.

Der er intet bedre, end at varme sig på en lækker snaps til frokosten.


R og jeg har efterhånden lavet mange forskellige snaps, men det er kun mine personlige favoritter, der har fundet vej til bloggen.

Så er du til sød snaps så bliv endelig hængene og tag eventuelt også et kik på min brombær snaps, solbær snaps og min hindbær-lakrids snaps. Alle opskrifterne er super nemme og smager helt fantastisk.

Til efteråret har vi dog snakket om at lave nogle der er knap så søde, så der også er lidt til mændene, hih.

Blåbærsnaps ala Camilla

Print Opskrift
Forberedelsestid: 2 uger

Ingredienser

  • 1 flaske klar Brøndum á 70 ml.
  • 300g blåbær fra frost
  • 50g sukker

Instruktioner

1

Bland snaps med sukker og blåbær. Lad snapsen trække i et stort sylteglas i 2-4 uger, eller indtil sukkeret er opløst. Vend glasset dagligt, så sukkeret bliver fordelt og dermed ordentligt opløst. Filtrerigstidspunktet er ikke så vigtigt, da bærene kan ligge længe, før de begynder at påvirke smagen negativt. Hvis du er i tvivl om hvornår snapsen har trukket længe nok, så smag på den.

2

Når snapsen har trukket nok, filtreres snapsen, hvorefter den skal smages til.

3

Når snapsen er smagt til og tilpasset i smagen, hældes den på en flaske og stilles på køl.

Noter

Snapsen skal stå mørkt imens den trækker. Jeg fortyndede snapsen med lidt ekstra klar Brøndum, da den var meget koncentreret i smagen, måske du vil have den yderligere fortyndet. Hvis du synes at din snaps har en lidt bitter eftersmag, så smag den til med lidt ahornsirup, da siruppen med fordel kan bruges, til at tage den bitre eftersmag. Smag dig frem, så kan det ikke gå helt galt.

Nyd den farvefine snaps til en omgang lækker mad og i godt selskab.

Rigtig god fornøjelse.

Ingen kommentar

Skriv et svar