Aftensmad/ Opskrifter

Nem opskrift på spaghetti carbonara ala Camilla

Jeg har mange yndlingsretter og hvis jeg skal vælge, så er risengrød min absolut favorit ret, hvorefter at en omgang spaghetti carbonara følger trop.

Vi fik aldrig spaghetti carbonara da jeg var barn og jeg bebrejder ikke min mor, for hun er vokset op med god gammeldags mad, hvilket hun naturligvis har ført med sig videre. Desuden var jeg også mega kræsen som barn, hvilket nok også har været en udfordring for min mor.

Jeg ELSKER min mors mad og laver også selv god gammeldags mad, men der er langt imellem dagene, hvor det bliver serveret her hjemme.

Der er intet der kan få mit mundvand til at løbe som nye danske kartofler og en lækker flødesauce og gerne en balje med sauce. Måske det er derfor at vi kun spiser sauce en sjælden gang imellem, ellers tager det simpelthen overhånd, hih.

Jeg elsker at eksperimentere og prøve nye ting, som jeg kan introducere R og ungerne for. Vores unger er langt fra så kræsne som jeg var – heldigvis, så jeg kan tillade mig at servere næsten hvad som helst for dem.

Jeg tror min forkærlighed til carbonara stammer fra da jeg flyttede hjemmefra. Jeg husker tydeligt min først kogebog, en kogebog fra Jammie Oliver, fyldt med alverdens lækre opskrifter. Men i en mikroskopisk 1 værelseslejlighed uden et rigtig køkken og en rigtig ovn, blev det ikke til de store kulinariske oplevelser, men derimod til let og budget venligt mad, heraf Jammie Olivers carbonara, og det blev indtaget i stor stil, hih.

Idag har jeg selv viderudviklet på opskriften, så den er blevet min egen og matcher min forestilling om en rigtig cabonara, eller ihvertfald den version jeg bedst kan lide, for jeg har virkelig smagt mange forskellige og den absolut bedste jeg har fået var i Firenze, da jeg var på studietur i 10 klasse – what a treat!

Opskriften er super nem, budgetvenlig og kræver kun få ingredienser og hvis man vil gøre den lidt ekstra syndig, så lav den med almindelig spaghetti og ikke fuldkorns spaghetti – det tager retten til helt nye højder.

Nem opskrift på spaghetti carbonara

Print Opskrift
Serveringer: 4 Forberedelsestid: 20 minutter

Ingredienser

  • Carbonara:
  • 1 pk bacon i tern
  • 1 æg
  • 3 æggeblommer
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 150g parmesan, friskrevet
  • Friskkværnet sort peber
  • Tilbehør:
  • 350g fuldkorns spaghetti, kogt
  • Parmesan, friskrevet

Instruktioner

1

Steg bacon ved medium-høj varme til det er sprødt og lækkert.

2

I en skål piskes æg, æggeblommer, fløde og parmesanost godt sammen, til en cremet og homogen sauce.

3

Når pastaen er færdig kogt tilsættes bacon og cabonara sauce, alt imens det hele røres rigtig godt sammen. Rør til al osten er smeltet og krydder med friskkværnet peber.

Noter

Jeg elsker at give min carbonara et lille twist, derfor tilsatte jeg 200g ærter, for at bidrage med lidt ekstra kulør og smag til retten.

Server straks og top gerne med en generøs mængde friskrevet parmesan ost og rigeligt med friskkværnet peber.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

Ingen kommentar

Skriv et svar