Andre lækkerier/ Opskrifter

Agurkesalat ala farmors

nem opskrift på agurkesalat

Hjemmelavet agurkesalat, så nemt og så lækkert.

Måske du bedre kender det som syltede agurker?

Uanset navnet, så er det simpelthen så nemt at lave. Du skal bruge ganske få ingredienser, til at tilberede agurkesalaten med, og alt afhængig af hvor sprøde du ønsker agurkerne, så kan den laves på rekord tid. Jo længere den står, des blødere bliver agurkerne – sprødheden forsvinder dog ikke, men den aftager lidt.

Vi elsker en sprød agurkesalat her hjemme, med en helt enkelt lage, uden krydderier. Er du til krydderier, så kan der f.eks tilsættes hele peberkorn, dild eller andet godt. Hvor sød agurkesalaten skal være, er klart en smagssag. Denne opskrift giver en sødmefyldt agurkesalat, fuldstændig som farmor laver den. Hvis du ikke er til en sødmefyldt agurkesalat, så nøjes med at bruge 0.5 dl sukker istedet.

De syltede agurker er vidunderligt til frikadeller, hotdogs og andet godt.

Agurkesalat

Print Opskrift
Serveringer: 1 glas Forberedelsestid: 10 minutter

Ingredienser

  • 1 dl vand
  • 1 dl lagereddike
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 agurker

Instruktioner

1

Kog vand, eddike, sukker og salt op. Rør rundt og lade det koge, til sukkeret er opløst. Det tager kun et par minutter. Tag herefter gryden af varmen.

2

Skær agurkerne i tynde skiver. Jeg bruger altid mit mandolinjern og skær i skiver á 2 mm. Læg dem herefter i et glas og hæld lagen over.

3

Lad agurkesalaten trække i en halv times tid inden servering.

Rigtig god fornøjelse.

Agurkesalat

Ingen kommentar

Skriv et svar