Frikadeller ligesom mormor lavede dem..
Eller?
Disse er lavet i ovnen for en mere kalorievenlig udgave, men opskriften er præcis den samme.
Findes der nogle bedre frikadeller end dem fra slagteren? altså en rigtigt slagter, dem der ikke findes så mange af mere. Vi har kun 1, sådan helt rigtigt slagter tilbage i vores by, og ellers er der naturligvis en rigtigt slagter i vores lokale Menu og Kvickly, men det er bare ikke helt det samme, hvis du spørg mig.
Men ja, der findes faktisk bedre frikadeller end dem fra slagteren. Nemlig mormors frikadeller. Hos dig er det måske farmors frikadeller, men uanset hvad, så er det ihvertfald en bedsteforældre, der har serveret de bedste frikadeller for dig.
Jeg er sikker på, at det er al den kærlighed de har lagt i farsen, som man kan smage, heh.
Der er bare noget særligt over mormors frikadeller og idag deler jeg en klassisk frikadeller opskrift med dig. En opskrift ligesom mormor lavede dem.
Du bestemmer selv om du vil gøre ligsom jeg og stege dem i ovnen, for en kalorielet udgave. Eller om du vil stege dem på panden i en masse smør, så de får den lækreste stegeskorpe, ligesom mormor lavede dem – mums.
Nem opskrift på frikadeller i ovnen.
Print OpskriftIngredienser
- 500g hakket svin- og kalvekød
- 1 løg, finthakket
- 4 spsk mel
- 1 æg
- 1.5 dl hønsebouillon, eller anden bouillon
- 1-1.5 tsk salt
- Friskkværnet peber
Instruktioner
Rør alle ingredienser godt sammen, til en lækker løs fars.
Stil farsen på køl i 30-60 minutter.
Form frikadellerne og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag frikadellerne i en forvarmet ovn ved 200 grader, varmluft, i 20 minutter til frikadellerne er fine gyldne.
Server de lækre frikadeller med en lækker bulgursalat, kartoffelsalat eller flødekartofler. Eller gør ligesom mormor, og server med hvide kartofler, brun sauce, rødbeder og agurkesalat aka. syltede agurker.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar