Ferie

Tiltrængt skiferie i det svenske – Stöten Sälen.

Skiferie i Stöten

I går aftes vendte vi hjem efter 1 uge i Stöten. Det var faktisk 1 dag tidligere end planlagt, men sådan kan det desværre gå engang imellem. Det er svært at forudsige hverdagen med 3 unger, som alle 3 var mættede mere end udmattede, efter flere timer på ski hver dag. Vi besluttede derfor at forkorte skiferien med 1 dag og vende snuden mod Danmark, 1 dag tidligere end planlagt. Det var meget vemodigt for mig, men nødvendigt for familien! Jeg kunne godt lige have brugt 3-4 dage til og så være kørt hjem, men mer vil have mer. Man kan næsten ikke få for meget ferie, kan man ?

Stöten i Sälen

Sidste år var vi i Branäs på skiferie og i år havde min svigerinde, booket en lækker hytte i Stöten, som vi, mine svigerforældre og min svigerinde’s familie boede i. Vi var 11 personer afsted, 6 voksne og 5 børn, og hytten var enlig ganske fin. Der var klart mere plads i hytten sidste år, men til gengæld var skiområdet i Stöten, langt bedre end det i Branäs, som jeg ellers synes var rigtigt godt. For nybegyndere som vores børn og jeg er det, det ideelle skiområde. Der er masser af grønne bakker, men også blå, røde og sorte så der også er noget for de øvede. Der er jo nødt til at være lidt til resten af familien, så de ikke bare keder sig på de grønne bakker. Det er et kæmpe skiområde med hytter flere forskellige steder, lejligheder og faktisk også et hotel, som er ret så lækkert.

Vi overvejer om vi skal booke en hytte til jul og så holde juleaften i det svenske. Det vil da være for skønt at kunne stå på ski, få en masse friskluft, garanteret en hvid jul og så bare kunne hygge foran pejsen, med god mad og en masse hyggelige brætspil. Den kombination er jeg ret så sikker på at vores børn vil elske.

Skiferie i StötenSkiferie i Stöten

I år overraskede alle 3 unger os begge, da de alle 3 var noget så begejstrede, for at skulle stå på ski. Sidste år gad Linus ikke, Alina opgav efter 2 minutter på ski og Kian blev så tilpas sur efter 2 meget korte ture på ski, at han også opgav. Derfor har vi enlig ikke rigtig købt noget skiudstyr til dem, for det var ret usikkert, om de overhoved gad med ud på ski. Det er altså fordelen ved at kunne leje hele molevitten!

Når men alle 3 unger tog fusen på os i år! Alina knækkede lynhurtigt koden og er faktisk blevet ret god til at styre skiene, så næste skiferie kommer hun på skiskole med sin kusine, så hun kan blive endnu bedre. Alina ville kun stå på ski med sin farfar eller faster, så hun har rigtigt fået hygget med sin farfar. Jeg har ladet mig fortælle, at de har haft nogle rigtigt gode og sjove øjeblikket. Hun er simpelthen ustoppelig og glæder sig allerede til at vi skal afsted næste gang, hihi.

Kian knækkede også koden forholdsvis hurtigt, men for ham går det enlig mest ud på, at køre så hurtigt som muligt, så han kommer også på skiskole næste år, så han kan lære alt det, som han ikke vil lære af sin far eller farfar. Han er så fandens stædig, hvilket han bestemt ikke har fra fremmede, så han vil nok lære lidt mere på en skiskole.

Linus var også helt pjattet med at stå på ski. Han stod med Rasmus enten i sele eller uden. Linus var faktisk så sej til sidst, at han bad sin far om at slippe ham, så han kunne stå selv. Så han kommer nok også på skiskole for miniputtere næste gang, hvis der da findes sådan en type hold, hihi.

Tiltrængt skiferie i Stöten Sälen.

Vejret var helt fantastisk den første dag på ski i Stöten. Skyfri himmel, høj sol og alle meget høje på glæde og oplevelser, men herefter gik det så også ned ad bakke. Eller ned og ned ved jeg nu enlig ikke helt om det var, men resten af ferien var der overskyet, meget tåget og iskoldt på toppen af bjergene. Super ærgerligt, men det gjorde jo ikke vores ferie dårligere. Vi pakkede os bare lidt ekstra ind og holdte ungerne væk fra toppen af bjergene. Heldigvis sneede det kun om natten, så den del blev vi forskånet for, når vi var ude på ski, heldigvis.

Denne gang da vi tog på skiferie var ingen af ungerne syge. Jubii, det er ellers aldrig sket før, men til gengæld var jeg stadig lidt syg, efter at have ligget på langs i sofaen i godt 2 uger. Det er godt nok mange år siden, at jeg har været så syg. Føj for en omgang! Min krop havde virkelig svært ved at komme sig denne gang, så jeg havde pakket hele medicin kittet, just in case, plus sportstape, man ved aldrig hvornår man får brug for det, med vores dårlige knæ og tigerbalsam, som er uundværligt til ømme ben og især til mine ømme lægge. Jeg får så forbandet ondt i mine lægge af at stå på ski, lige der giver min sygdom sig ekstra godt til kende, på den værst tænkelige måde. Heldigvis er Rasmus altid så sød, at give dem en ordentlig omgang massage, så de er lidt mere medgørlige dagen efter. Hvad skulle jeg dog gøre uden min meget tålmodige mand ? Jeg ved det faktisk ikke.

Det er koldt på toppen af bjerget i Stöten

Da både ungerne og jeg rykkede os SÅ meget på ski i år, blev der brugt en lidt større sum penge på skiudstyr end planlagt, men det er også dumt ikke at slå til, når der er gode tilbud. Det var ihvertfald det jeg fik overbevidst Rasmus om, hihi. Vi shoppede amok i Stadium, som jo desværre ikke findes mere i Danmark. Endnu en grund til at gå lidt mere amok, hihi. Desværre var der ingen Stadium i Stöten, men vi skulle ikke ret langt, for at komme til en butik i Hundfjället eller til deres outlet butik inde i Sälen.

Kian fik sig et par skibriller fra Everest til 129 sek, som vi desværre nok er nødt til at udskifte næste år, til et par voksen skibriller, men til den pris er det også ok, at de skal udskiftes. Han fik sig også en ny halsedisse, da han mente det var på tide, at den gamle fra Joha blev udskiftet, til en ny og sej en, hihi.

Alina fik en ny hjelm på tilbud til 299 sek, skibriller nedsat til 149 sek, et par ski på tilbud til 999 sek, halsedisse, skiundertøj på tilbud til 199 sek, da det jeg har købt fra Joha i uld/silke, simpelthen er for varmt for hende. Hun er et meget varmt barn!

Linus fik et par skibriller nedsat til 149 sek, da det var det eneste vi manglede til ham. Han har en hjelm, som Rasmus har fået af en eller anden i familien, hvem kan vi simpelthen ikke huske. Faktisk lidt pinligt.

Jeg fik købt et par nye skibukser fra Everest, jakke fra Helly Hansen som var nedsat og så var der yderligere 25%, halsedisse da jeg ikke havde en, hjelm nedsat til 350 sek og skibriller fra Everest. Jeg købte hjelmen før jeg købte det nye overtøj, så nu er jeg faktisk blevet lidt lun på en ret så flot navy hjelm fra POC, som vil matche så fint til min nye jakken, så den kommer måske på min ønskeseddel, så kan min nye grå hjelm, altid gå i arv til en af ungerne, hihi. Udover hjelmen har jeg også fundet et par Salomon ski, som jeg er blev ret så lune på, så de kommer helt sikkert også på min ønskeseddel. Det er godt jeg bliver 30 år lige om lidt, så får jeg måske lidt dyre gaver, eller det kan jeg da ihvertfald håbe på hihi.

Tiltrængt ferie og afslapning i Stöten

Stöten har været god ved os og vi er kommet hjem, mange erfaringer og oplevelser rigere og med en ordentlig omgang gå på mod. Det er bestemt et anbefalelsesværdigt sted, som vi uden tvivl vil vende tilbage til. Måske vi allerede vender tilbage næste år, who knows ? Resten af familien var også yderst begejstrede for det fantastiske og børnevenlige Stöten, med smilende personale og meget energiske skilærer, som er meget prisværdigt i min verden. Når ungerne ikke forstår svensk, ganske som deres mor, så er det yderst vigtigt, at lærerne har en god udståling, som ungerne kan mærke og forholde sig til, det er jo vigtigt at de føler sig trygge i deres hænder.

Jeg vil glæde mig til vores næste eventyr i vores lille familie, så for denne gang vil jeg blot sige “på gensyn du alt for skønne Stöten, du er allerede savnet”. Hvem der dog bare havde råd til 2 skiferier og 1 sommerferie på 1 år, man har vel lov at drømme, hihi.

Ingen kommentar

Skriv et svar