Farsbrød for mig er et skønt barndomsminde, der altid bringer et smil frem på mine læber. Min mor’s farsbrød er the shit hvis du spørg mig, men mon ikke, at vi alle har det på den måde, når det omhandler vores mors mad ?
Dette farsbrød er ualmindelig nemt at lave og smager helt fantastisk, hvis jeg selv skal sige det, hihi. Farsbrød kan laves på tonsvis af forskellige måder og jeg elsker, at eksperimentere med forskelligt indhold, men min go to opskrift er altså denne. Med denne opskrift går man sjældent galt i byen.
Farsbrød er en perfekt efterårsspise, hvor comfort food nærmest er et must. Med disse mange dage vi netop har haft, med tunge regnfyldte skyer og konstant regn, så er dette farsbrød, netop tilføjet til vores madplan. Jeg skal love for, at efteråret for alvor har meldt sin ankomst, med alt hvad det ellers indebære!
Det er skønt med mad der passer sig selv i ovnen og så er det kun ekstra bonus, da dette kan forberedes i god tid. Så er det lige til at smide i ovnen for Rasmus, når han kommer hjem fra arbejde og jeg er afsted til sport med ungerne. Vi er til sport med ungerne 5 ud af 7 dage, så vi keder os bestemt ikke her hjemme. Hvad man dog ikke gør for sine unger, hihi.
Opskrift på uimodståeligt farsbrød:
Du skal bruge følgenden til 2 ramakiner:
- 100g hk. svinekød
- 100g hk. oksekød
- 1 æg
- 2 spsk havregryn
- 0.5-1 dl mælk
- 1 stor spsk tomatpuré
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk paprika
- 1 tsk timian
- 1 tsk groft salt
- Friskkværnet peber
- 2 store spsk finthakket rød peberfrugt
- 2 store spsk finthakket løg
- 2 skiver god ost
Sådan gør du:
Kom alle ingredienserne i en skål, minus ost, og rør det hele godt sammen. TIP! Jeg bruger altid klør 5, da jeg så har en bedre føling med hvornår det er blandet ordentligt.
Fordel farsen i 2 og kom det i 2 ramakiner, som er smurt med lidt olie. TIP! Du kan med fordel komme farsen i et lille ovnfastfad istedet, hvis du ikke har 2 ramakiner.
Bag farsbrødet i en forvarmet ovn ved 180 grader i 25 minutter.
Tag dit farsbrød ud af ovnen og kom 1 skive god ost, oven på farsbrødet. Top gerne med et par skiver rød peberfrugt, bare for udseende skyld. Kom farsbrødet tilbage i ovnen i 10 minutter, eller til osten er smeltet og let boblende.
Tag farsbrødet ud af ovnen og lad det hvile i 5 minutter inden servering.
Server farsbrødet med dit favorit tilbehør, eller gør som jeg og server farsbrød med en omgang sprøde bønnefritter og bagte søde kartofler, mums siger jeg bare.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar