Aftensmad/ Opskrifter

Lækker opskrift på nem portobello bygotto

Lækker opskrift på nem portobello bygotto

Shiit, hvor min mappe med billeder til bloggen, bare bugner helt over! Det dur simpelthen ikke, at jeg har travlt på arbejdet, så bloggen bliver forsømt. Nu må jeg simpelthen stramme mig lidt an igen, for jeg har virkelig mange lækre sager, at dele med dig.

nem opskrift på svampe bygottoSyndig opskrift på portobello risotto

I går stod min frokost på den her lille satan, som er inspireret af GRØD. Jeg ELSKER grød, men det har du nok efterhånden fundet ud af, hvis du har fulgt lidt med på bloggen, hihi. Så snart muligheden byder sig, så er jeg et smut forbi GRØD restauranten på Nordre Frihavnsgade, eller i Torvehallerne. Den på Nordre Frihavnsgade er tæt på mit arbejde, så det er oftes den jeg har besøgt. Det er desværre flere måneder siden, at jeg har været forbi en af deres restauranter, hvilket faktisk er alt alt for dårligt og det var her, at inspirationen til denne lækre bygotto med fyld af portobello svampe, kom sig af.

Opskriften er kreeret ud fra et bestemt kalorie indtag, som jeg må få på en dag, så du kan med fordel doble opskriften op, så du får en større portion. Denne portion var en tilpas størrelse til mig, da den blev indtaget som frokost. Til de kalorie bevidste der ude, så kan jeg da lige oplyse, at opskriften giver et kalorieindtag på ca 290 kcal.

Jeg valgte at lave denne grød på Perlebyg og derved lave den til en ret så lækker bygotto. Den kan helt sikkert også laves på Risottoris og dermed laves til en risotto, istedet for en bygotto. For mig faldt valget meget naturligt på perlebyg, da det er en lidt bedre spise end hvide ris, for igen har det med sundhed og kalorier, indflydelse på mine valg.

Grøden er ualmindelig nem at lave og kræver ikke de store køkkenfærdigheder. Det eneste der måske kan være lidt besværligt at få fingre i, er Ravosten som jeg bruger i opskriften. Jeg bruger Ravosten fra Thyborøn, som ihvertfald findes i Kvickly. Jeg havde i sin tid store problemer, med at finde den i de gængse supermarkeder, som Netto, Rema og Fakta, så jeg måtte ty til de lidt større supermarkeder og havde heldigvis held med mig, i den lokale Kvickly.

Grøden smager ualmindelig godt, har en lækker og cremet konsistens og kan på det varmeste anbefales. Især i denne regnvejrsperiode vi har i øjeblikket, er det helt perfekt med lidt comfort food. Prøv den, jeg er sikker på at du vil elske den.

Bygotto med svampe

Opskrift på nem og lækker portobello bygotto.

Du skal bruge følgende til 1 pers: 

  • 70g portobello svampe, skåret i små stykker
  • 50g perlebyg
  • 2 dl grønsagsbouillion
  • 1/4 dl madlavningsfløde 4% – jeg brugte den fra Oma
  • 20g ravost, revet
  • 1 spsk æbleeddike
  • salt + peber

Sådan gør du:
Kom svampene i en lille gryde, med et meget lille skvat olivenolie. Svits dem ved medium-høj varme, til de har fået lidt farve og er blevet bløde.
Tilsæt perlebyg og 1.5 dl boullion. Kog op ved høj varme og skru herefter ned til medium varme. Lad det koge ind, imens du røre rundt af og til, så det ikke brænder på.
Tilsæt det sidste bouillion og fløde. Lad det koge op imens du konstant røre rundt.
Skru ned for varmen og tilsæt ravost når grøden har samlet sig og har en lækker let og cremet konsistens. TIP! Det skal stadig være let flydende og ikke for tykt i konsistensen.
Smag til med æbleeddike, salt og peber.

Server din bygotto med det samme og top med det dit hjerte, eller måske gane/mave hihi, begære allermest.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

Sundt alternativ til risotto - bygotto med portobello

Ingen kommentar

Skriv et svar