I sidste weekend distraherede jeg mit tankemylder, ved at bage denne smagsgade og farvefine blommetærte. Der er intet som en god kage, til at distrahere ens tanker med, hihi.
Jeg har sagt det før og nu siger jeg det igen, jeg er en kæmpe tærte sucker og jeg kan uden tøven i stemme sige, at kage altid kommer i første række og derefter almindeligt mad, hihi. Jeg kan sagtens leve af kage flere dage i træk, men min dårlige samvittighed får altid has med mig, så jeg spiser det med måde og forære for det meste, alt kagen væk til familie og venner, med mindre ungerne og manden min, når at få spist det hele, inden jeg har mulighed for at give det væk, det sker faktisk ret ofte.
Denne skønne blommetærte blev indtaget med støreste velbehag og resten blev leveret hos mine forældre, da min far også har en forkærlighed for søde sager. Ja det ligger vel egentligt til familien, for mine 2 store børn, har det på præcis samme måde. Måske man kan kalde det for en familiesvaghed, hihi.
Tærten er dejlig nem at lave, så lad dig endelig ikke skræmme af ordet ‘tærte’. Jeg har altid et par tærtebunde klar i fryseren, for man ved aldrig hvornår man får brug for en. Det er en af de mange goder der er ved lige præcis denne opskrift, den er super nem at lave og så kan den holde, i helt op til 1 uge på køl og 2 måned på frys, what’s not to love?
Blommetærten har en lækker sprød bund, fyld af søde og let syrlige blommer, som er toppet med en syndig og sprød crumble. Det er virkelig en lækker tærte, som er helt perfekt at servere, som en lækker og syndig efterårs dessert, eller på en langsom søndag under dynerne i sofaen, med en god film i flimmerkassen.
Syndig opskrift på sprød blommetærte med crumble.
Du skal bruge følgende til tærtebunden:
- 150 g hvedemel
- 0.5 spsk sukker
- knsp salt
- Kornene fra 1/2 vaniljestang
- 110 g smør, koldt
- ca 0.5 dl vand, koldt
Sådan gør du:
Skær det kolde smør i små tern og stil det på køl igen. TIP! Det er vigtig at smørret er så koldt som muligt hele tiden, for at opnå en perfekte flagede crust.
Pisk mel, sukker og vaniljekorn sammen.
Tilsæt de kolde smørklumper til mel-blandingen. Brug en gaffel eller dine fingre, til at mase smørret ned i melet, så det bliver til en masse små krummer. TIP! Der må gerne være et par store chunks/krummer, så dejen får den rigtige konsistens.
Tilsæt halvdelen af det meget kolde vand i små stænk og brug dine hænder, til at samle dejen. Tilsæt resten af vandet lidt ad gangen, til det lige præcis kan samle dejen. TIP! Vær forsigtig med at ælte dejen for meget, så smørstykkerne ikke smelter ved varmen fra dine hænder.
Flad dejen en smule ud og pak dejen godt ind i film. Lad dejen hvile i køleskabet i mindst 30 minutter. TIP!Tærtedejen kan opbevares på køl i ca 1 uge, eller fryses i op til 2 måneder.
Du skal bruge følgende til din crumble:
- 55 g hvedemel
- 45 g lys muscovadosukker
- 50 g sukker
- 45 g finvalsede havregryn
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vaniljeessens
- 60 g smør, smeltet
Sådan gør du:
Bland alle ingredienserne i en skål. Brug fingrene eller en gaffel og miks det sammen, så det bliver til små klumper. TIP! Gerne på størrelse med en ærte eller større.
Du skal bruge følgende til blommefyldet:
- 500 g blommer
- 4 spsk sukker
- 2 spsk kartoffelmel
- 1 tsk vaniljesukker
Sådan gør du:
Bland sukker, kartoffelmel og vaniljesukker i en skål, og rør det godt sammen.
Tilsæt blommerne og rør forsigtigt, til blommerne er dækket af blandingen.
Sådan samler du din blommetærte:
Drys en god portion mel ud, på et rent bord.
Tag tærtedejen ud af køleskabet, og rul dejen ud til den rette størrelse. TIP! Løft og drej dejen en omgang, hver gang du har kørt kagerullen et par gange, så den ikke klæber fast til bordet.
Placer tærtedejen i din smurte pieform og fold den forsigtigt ud, imens du justere den, til den ligger som den skal.
Trim dej-kanten til med en kniv eller køkkensaks, så der hænger omkring 4 cm tilbage ud over formen, som nu foldes om mod bagsiden. Brug fingrene til at lave et fint mønster.
Kom blommefyldet i den forberedte piecrust og drys din crumble topping over blommefyldet.
Bag blommetærten i en forvarmet ovn ved 180 grader, i ca 40 minutter, eller til toppingen er gyldenbrun og fyldet begynder at boble. TIP! Hvis tærten bruner for hurtigt, kan du dække den løst til med sølvpapir, under resten af bagetiden.
Lad din blommetærte afkøle på en bagerist.
Server tærten med en lidt letpiske flødeskum, en god vaniljeis, eller med lidt cremefraiche, mums det smager godt.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme.
Ingen kommentar