Der er intet som jul og for engangskyld, er jeg i rigtig julestemning. Synes efterhånden at det bliver svære og svære for hvert år, at komme i rigtigt julestemning, men i år er den der endelig. Der bliver hygget og julet med ungerne og så er der rigeligt med arrangementer, der hjælper julestemningen godt på vej.
Jeg eller rettere sagt, jeg og ungerne, plejer at bage tonsvis af julesmåkager. I år er julesmåkagerne skiftet ud med alverdens forskellige cookies og turen lagt forbi den lokale bager, hvor der er handlet brunkager og pebernødder. Tiden er knap med fuldtidsarbejde, fuldtidssmerter, 3 unger, julearrangementer og ungernes sport 5 dage om ugen. Yeps, vi keder os ikke, så her hjemme skal der oftes prioriteres lidt, så i år prioriterede ungerne, at der skulles bages cookies istedet. R er ikke helt tilfreds med deres beslutning, hvilket er grunden til, at vores lokale bager ofte bliver besøgt i disse dage, hih.
Disse s’mores cookies er ufattelig nemme at lave og smager vidunderligt. De er lækre og sprøde på ydersiden og skønne chewy i midten, fuldstændig som en perfekt cookie skal være, ja altså efter min mening. Da det er s’mores cookies, så er de fyldt med lækre bløde skumfiduser og sprøde kiks, som giver en ellers måske lidt klassisk og ‘kedelig’ cookie, et virkelig herlig twist, så prøv dem endelig, de er fantastiske og ungerne vil virkelig elske dem.
Opskriften gav 9 store cookies, men du kan sagtens lave dem lidt mindre, så de passer til madpakken, eller lave dem større, hvis elsker kæmpe cookies. Mulighederne er mange, så det er bare om at give sig i kast med dem.
Syndig opskrift på S’mores cookies.
Du skal bruge følgende til dejen:
- 80g sukker
- 135g farin
- 0.5 tsk fint salt
- 90g smør, smeltet
- 1 æg
- 1 stk vanilje ekstrakt
- 190g hvedemel
- 0.5 tsk natron
- 80g små chokoladeknapper, alternativt grofthakket chokolade
Sådan gør du:
I en stor skål røres sukker, salt og smør sammen, til en jævn og glat dej.
Tilsæt æg og vanilje og rør det sammen.
Sigt mel og natron i dejen og fold det let sammen med en dejskraber. Vær forsigtig, så du ikke får overblandet dejen. TIP! Hvis dejen er for våd, så tilsæt lidt ekstra mel. Det skal være en fast, men blød og let klæg dej.
Tilsidst vendes chokoladeknapperne i dejen.
Stil dejen på køl i 30 minutter. TIP! Så kan smagen rigtig nå at sætte sig.
Du skal bruge følgende til fyldet:
- 25g mini skumfidusser
- 4 digistive kiks, bræket i små stykker
Sådan gør du:
Tag cookie dejen ud af køleskabet og tilsæt ingredienserne. Bland det godt sammen, så fyldet bliver jævnt fordelt.
Beklæd 2 bageplader med bagepapir.
Ved brug af en is-scoop-ske, fordeles dejen med stort mellemrum på de 2 bageplader. TIP! Ja det skal ligne små iskugler. De breder sig ud under bagningen.
Bag dine funfetti cookies i en forvarmet ovn ved 180 grader, varmluft, i 14-16 minutter, eller til de er let gyldne.
Lad dem afkøle på en bagerist, inden du sætter tænderne i dem.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar