Dessert/ Kager/ Opskrifter

Svampet brownie med peanut butter fyld

Svampet brownie med peanut butter fyld

Jeg har fundet min nye favorit brownie – brownien over dem alle. Her er det nemlig 2 af mine favorit ting, der er samlet i en. Brownie og peanut butter – oh my god, det er SÅ godt!

Jeg elsker peanut butter!

Det er faktisk først efter vores kør-selv ferier i USA, at jeg er blevet så kæmpe fan af peanut butter, som jeg er nu. Tidligere var jeg ikke så vild med det. Der synes jeg, at det var alt for klistret og tørt. Det tørrede simpelthen min mund total ud og klistrede sig fast i ganen, men sådan har jeg det på ingen måde mere. Nu har jeg fundet den helt rette balance imellem peanut butter og syltetøj, og i dette tilfælde, imellem brownie og peanut butter.

Balancen betyder alt, og da jeg er kæmpe sucker for peanut butter, er der absolut ikke sparet på mængden af den, i denne absurd lækre brownie. Hvis du ikke er en peanut butter sucker ligesom jeg, så skru endelig ned for mængden i opskriften.

Jeg har brugt et helt glas af den økologiske og cremede peanut butter, som du finder på hylden i Netto. Her kan du sagtens bruge et halvt glas eller 3/4 af glasset istedet – mængden styre du selv, og naturligvis også hvilke mærke du vil bruge, hih.

Opskriften er super nem og du kan med fordel forberede den dagen før, at den skal serveres – love it!

Det er en kompakt og fyldig brownie, så et lille stykke rækker langt. Hav endelig det in mente, inden du kaster dig over et kæmpe stykke – jeg taler af bitter erfaring, heh.

Peanut butter fyldt brownie

Svampet brownie med peanut butter fyld

Print Opskrift
Serveringer: 9-12 stk

Ingredienser

  • Peanut butter fyld:
  • 340g Peanut butter
  • Brownie:
  • 150g smør
  • 100g mørk chokolade 80%, grofthakket
  • 200g sukker
  • 2 hele æg + 1 æggeblomme
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 65g hvedemel
  • 25g kakaopulver
  • 1 knsp salt

Instruktioner

1

Peanut butter fyld: Beklæd en bageform på 20x20 cm med bagepapir, og fordel peanut butter i et glat og jævnt lag. Hvis din Peanut butter er "hård" og derfor ikke nemt kan fordeles i et jævnt lag, så kom den i mikroovnen i 20-30 sekunder.

2

Kom bageformen med peanut butter i fryseren i 1 time eller til det er frossent.

3

Brownie: Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad, i en tykbundet gryde over svag varme, eller i mikroovnen.

4

Tilsæt sukker og bland det godt sammen. Lad det nu afkøle lidt, så det kun lige akkurat er varmt.

5

Tilsæt æg og vaniljepulver og bland det sammen, til det æggene lige akkurat er inkorporeret i dejen. Du må endelig ikke overmikse!

6

Bland mel, kakaopulver og salt godt sammen. Sigt det i dejen og vend det forsigtigt sammen.

7

Tag bageformen med peanut butter ud af fryseren. Fjern bagepapiret med peanut butter og beklæd bageformen med bagepapir igen.

8

Fordel halvdelen af brownie-dejen i bageformen beklædt med bagepapir, og læg forsigtigt den frosne peanut butter oven på dejen - gøres nemmest, ved at vende bunden i vejret på den frosne peanut butter, hvorefter at bagepapiret fra peanut butteren nemt fjernes. Fordel nu den anden halvdel af brownie-dejen i en jævnt lag, oven på den frosne peanut butter.

9

Bag brownien i en forvarmet ovn, ved 175 grader varmluft, i 30 minutter.

10

Lad din brownie afkøle på en bagerist.

Opbevar gerne den guddommelige brownie på køl, især hvis du laver den på forhånd. Blot tag den ud 1-2 timer før servering, så den kan nå at blive stuetemperatur, hvilket gør den ekstra snasket og svampet. MÅMS.

Rigtig god fornøjelse.

brownie med peanut butter

Ingen kommentar

Skriv et svar