Det er sommer det er sol og det er søndag… Eller hov, hvor blev varmen af og hvor er solen forvundet hen ? men søndag er det ihvertfald, hihi. Det har været en af de der meeget langsomme søndage, hvor jeg har haft brug for at hive stikket og bare lave ingen ting. Eller det der ingen ting, blev hurtig afbrudt af en pludselig træng, til at få gjort noget ved den der ret så modne ananas, som jeg havde i frugtskålen.
Opskriften på den her ret så lækre tærte, hvis jeg selv skal sige det, er lavet lidt på gefülen, men det gør den bestemt ikke mindre dårlig, tværtimod. Vejret i dag har været præget af meget tunge regnskyer og derfor også, et meget kedeligt og gråt “lys”. Det i sig selv satte en stopper for min gå tur i Netto, så kagen skulle laves ud fra ingredienser, som jeg allerede havde i køkkenet.
Udover mig selv i køkkenet, havde jeg også min trofaste følger, nemlig vores mindstemand i huset. Han elsker at hjælpe til når der skal bages og især, når der skal laves tærte. Han er stor fan af køkkenrullen, så har jeg vidst ikke sagt for meget hihi.
Denne lækre tærte, er vel egentligt en lækker pineapple tærte, der møder en blød og cremet kokos cheese cake, der møder en skøn og luftig marengs. Mums siger jeg bare! Jeg ELSKER ananas, kokos er jeg blevet bedre til med årene og og marengs er jeg stor fan af, altså når det er på en kage. Den her tærte er en kombination af nogle af de ting jeg elsker mest, for jeg er altså også en ret stor sucker for tærter, men det har du vel efterhånden fanget, hihi.
Den her tærte var dejlig nem at lave og de forskellige ting laves i step, som er uafhængig af hinanden. Det gør at der er et godt flow i arbejdsprocessen, giver det mening ? Kagen smager himmelsk og selv Rasmus var ret så stor fan af den, så det er bestemt ikke sidste gang, at den er blevet lavet. Det er en lækker og sommersød tærte, der egner sig rigtig fint som en lækker dessert, eller på en kedelig og grå søndag som i dag.
Opskrift på ananas og kokos cream cheese tærte.
Du skal bruge følgende til tærtedejen:
- 150 g hvedemel
- 1 spsk sukker
- 115 g smør, koldt
- 0.5 tsk salt
- ca 0.5 dl vand, koldt
Sådan gør du:
Skær det kolde smør i små tern og stil det på køl igen. TIP! Det er vigtig at smørret er så koldt, som muligt hele tiden, for at opnå den perfekte flagede crust.
Pisk mel og sukker sammen.
Tilsæt de kolde smørklumper til mel-blandingen. Brug en gaffel eller dine fingre, til at mase smørret ned i melet, så det bliver til en masse små krummer. TIP! Der må gerne være et par store chunks/krummer, så dejen får den rigtige konsistens.
Tilsæt halvdelen af det meget kolde vand i små stænk, og brug dine hænder til at samle dejen. Tilsæt resten af det vand lidt ad gangen, til det lige præcis kan samle dejen. TIP! Vær forsigtig med at ælte dejen for meget, så smørstykkerne ikke smelter ved varmen fra dine hænder.
Pak tærtedej godt ind i film og lad den hvile i køleskabet i mindst 30 minutter. TIP! Tærtedejen kan opbevares på køl i ca 1 uge, eller fryses i op til 2 måneder.
Du skal bruge følgende til ananasfyldet:
- 1 anans, skåret i små stykker
- 80g sukker
- 1 stor spsk med top kartoffelmel
- 0.5 dl vand
Sådan gør du:
Kom ananas og sukker i en gryde og kog op. Skru ned på medium varme og lad det simre i 10-15 minutter.
Tag gryden af varmen og blend igennem med en stavblender. TIP! Jeg kan godt lide lidt ananas chunks, så jeg blender det groft, så der er lidt store stykker ananas iblandt.
Kom gryde tilbage på varmen og lad det simre i et par minutter.
Bland kartoffelmel og vand godt sammen. Tilsæt over flere omgange til din ananas curd. TIP! Husk at der skal røres konstant i gryden når din jævning tilsættes.
Når din jævning er tilsat skal det simre ved svag varme i et par minutter. Herefter tages gryden ad varmen.
Lad din ananas curd dvale imens resten laves.
Sådan gør du – tærtebund:
Drys en god portion mel ud, på et rent bord.
Tag en portion tærtedej ud af køleskabet, og rul dejen ud til den rette størrelse. TIP! Løft og drej dejen en omgang, hver gang du har kørt kagerullen et par gange, så den ikke klæber fast til bordet.
Placer tærtedejen i din pieform, og fold den forsigtigt ud, imens du justere den, til den ligger som den skal.
Trim dej-kanterne til med en køkkensaks, så der hænger omkring 4 cm tilbage, som der nu foldes om mod bagsiden. TIP! brug dine fingre til at lave et mønster med.
Prik dejen i bunden og i siderne med en gaffel
Dæk tærtebunden til med sølvpapir og fyld med kikærter. TIP! Så hæver bunden ikke op.
Bag tærtebunden i en forvarmet ovn, ved 190 grader i 15 minutter på anden nederste rille i din ovn.
Tag tærtebunden ud af ovnene og fjern kikærter + sølvpapir.
Du skal bruge følgenge til kokos cream cheese fyldet:
- 200g naturel flødeost
- 5 spsk med top kokosmel
- 1 æg
- 3 spsk flormelis
Sådan gør du:
Kom alle ingredienserne i en skål og pisk det godt sammen, til en lækker og cremet dej.
Sådan samler du din tærte:
Med en spiseske fordeles kokos cream cheese fyldet i små pletter, over den forbagte tærtebund. Efterfølgende fordeles din ananas curd også med en spiseske, hvor der må være eventuelle tomme pletter, på den forbagte tærtebund.
Brug en kniv til at skære igennem fyldet i bløde S’er, så der dannes et fint mønster og ingredienserne “samles”.
Bag tærten i en forvarmet ovn ved 190 grader i 12 minutter.
Du skal bruge følgende til marengs:
- 2 æggehvider
- 100g sukker
Sådan gør du:
Imens tærten er i ovnen, kan du med fordel lave din marengs.
Piske æggehviderne stive og tilsæt så lidt sukker, ad flere omgange alt imens, at der fortsat piskes godt. Der skal piskes til en blød og sej marengs. TIP! Det tager omkring 10 minutter. Husk at alt sukkeret skal være opløst.
Kom din marengs i en piping bag med en stjernetyl.
Tag tærten ud af ovnen efter de 12 minutter og dekorer din sommersøde ananas tærte, med den fløjsbløde marengs.
Kom tærten tilbage i ovnen og bag i yderligere 10-15 minutter, til marengsen er flot gyldenbrun.
Lad kagen afkøle inden servering.
Pynt eventuelt kagen med lidt kokosflager og glimmer og server kagen, som en lækker dessert på en varm sommerdag, eller gør som jeg og server den på en grå og kedelig sommersøndag, hihi.
Lad dig endelig ikke afskrække af de mange steps, det er faktisk ret nemt.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar