Dessert/ Kager/ Opskrifter

Opskrift på farvefin kirsebær galette

Opskrift på farvefin kirsebær galette

Frustrationen over at Froome mistede den guletrøje i dag, fik mig simpelthen til, at bage denne farvefine og sommersøde kirsebær galette. Det er simpelthen utroligt, at man kan blive så frustreret over så “lille” en ting, at man bliver nødt til at få tankerne lidt på afstand og det gør jeg bedst, ved at hoppe i køkkenet og kreere noget lækkert.

Cherry galette with vanilla ice cream Sommerlækker kirsebær galette - kirsebær tærte

Jeg har længe haft i tankerne, at jeg skulle forsøge mig med en galette, jeg har dog ikke rigtig haft tiden, til at få udført drøm til virkelighed. Eller er det måske fordi jeg ved, at jeg ikke kan holde fingrene fra den, når den først er lavet ? Hmm, det er nok sidst nævnte der er det egentlige problem, hihi. Så længe jeg holder mig til min kostplan, så skal der helst ikke være for mange fristelser inden for rækkevide.

I dag blev presset for stort, så jeg bukkede under og gik i køkkenet. Det skal lige siges, at det bestemt ikke er en dårlig ting, at jeg går i køkkenet, hihi. Resultatet blev denne farvefine og sommersøde kirsebær galette, som lige blev toppet med en stor scoop silkeblød og vaniljeprikket vaniljeis. Kagen har en skøn smag af søde kirsebær og en lækker flaky og buttery crust. Hvis du ikke er til kirsebær, kan du med fordel erstatte dem, med blåbær eller en anden form for bær eller frugt. Jeg elsker kirsebær og synes at det er smagen af sol og sommer

Det er den nemmeste tærte jeg til dato har lavet, så lad dig endelig ikke afskrække, hvis du synes at den ser lidt kompliceret ud, for den er ualmindelig nem at lave. Den er langt nemmere at lave, end en klassisk tærte, så hop endelig med på galette vognen og imponer din familie og dine gæster, med denne smukke og farvefine kirsebær galette.

kirsebær drøm. Opskrift på galette

Opskrift på farvefin og sommersød kirsebær galette.

Du skal bruge følgende til tærtedejen: 

  • 150g hvedemel
  • 1 tsk sukker
  • 115g smør, koldt
  • ca 0.5 dl vand, koldt

Sådan gør du: 
Skær det kolde smør i små tern og stil det på køl igen. TIP! Det er vigtig at smørret er så koldt som muligt hele tiden, for at opnå den perfekte flagede crust.
Pisk mel, sukker og vaniljekorn sammen.
Tilsæt de kolde smørklumper til mel-blandingen. Brug en gaffel eller dine fingre, til at mase smørret ned i melet, så det bliver til en masse små krummer. TIP! Der må gerne være et par store chunks/krummer, så dejen får den rigtige konsistens.
Tilsæt halvdelen af det meget kolde vand i små stænk og brug dine hænder, til at samle dejen. Tilsæt resten af vandet lidt ad gangen, til det lige præcis kan samle dejen. TIP! Vær forsigtig med at ælte dejen for meget, så smørstykkerne ikke smelter ved varmen fra dine hænder.
Pak tærtedej godt ind i film og lad dem hvile i køleskabet i mindst 30 minutter. TIP! Tærtedejen kan opbevares på køl i ca 1 uge, eller fryses i op til 2 måneder.

Du skal bruge følgende til fyldet: 

  • 500g friske kirsebær
  • 40g sukker
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 1 spsk citronsaft

Sådan gør du: 
Fjern stenene fra kirsebærene.
Bland kirsebær, sukker, citronsaft og kartoffelmel godt sammen, til kirsebærene er dækket af blandingen.

Sådan samler du din galette:
Drys lidt mel ud på et rent bord.
Tag tærtedej ud af køleskabet og rul dejen ud i en cirkel. TIP! Løft og drej dejen en omgang, hver gang du har kørt kagerullen et par gange, så den ikke klæber fast til bordet.
Placer tærtedejen på en bageplade beklædt med bagepapir.
Fordel kirsebærfyldet på midten af tærtedejen. TIP! Sørg for at der er omkring 4-5 cm fri for fyld, ud til kanterne.
Fold forsigtigt siderne af dejen op over fyldet.
Pensl siderne med et sammenpisket æg og drys med sukker.
Bag din galette i en forvarmet ovn ved 200 grader i 50-55 minutter, eller til fyldes bobler og tærten er gyldenbrun. TIP! Hvis tærten bruner for hurtigt, kan du dække den løst til med sølvpapir, under resten af bagetiden.
Lad din galette afkøle på en bagerist.

Server kirsebær galetten imens den stadig er lun, eller når den er ved stuetemperatur. Server den med en scoop letpiske flødeskum, en god vaniljeis, med lidt cremefraiche, eller server den som den er.

Rigtig god fornøjelse og vebekomme.

Kirsebær galette - lækker sommerdesert

Ingen kommentar

Skriv et svar