Drikke/ Opskrifter

Sommerlækker opskrift på jordbær-rabarber saft

For en kort stund, troede jeg at sommeren var kommet for at blive, men vi bor jo i Danmark, så som altid blev vi snydt! De varme himmelstrøg og sommerkjolerne blev lynhurtigt skiftet ud med sne, havl, regn og vinterovertøjet igen – trælst.

Da solen var fremme og alt synes at lysne op, fik jeg brygget en omgang jordbær-rabarber saft sammen – mums. Der er nu intet som en farvefin og smagsgod hjemmebrygget saft, der kan bruges til nærmest alt hvad hjertet begærer. Jeg kan afslører, at jeg blandt andet har et par forskellige cocktails i ærmet, hvor denne saft er involveret, hih.

Jeg har tidligere delt en opskrift på læskende rabarbersaft med dig, men denne gang ønskede ungerne også smagen af jordbær, hvilket så udmønstrede sig i denne version af en jordbær-rabarber saft istedet, som ungerne i øvrigt slubre i sig.

Hvis du ikke har prøvet at lave hjemmelavet saft før, så er denne opskrift lige noget for dig. Den er super nem at lave, som i SUPER NEM! Den tager ingen tid at lave og den smager som en drøm. Den går lige i hjertet hos både store og små.

Faktisk så er en omgang hjemmelavet saft eller lemonade, også en ganske fantastisk ide at give som gave – især som værtindegave gør den sig godt.

Prøv opskriften! Den kan nemt laves, også selvom du har 10 tommelfingre og ingen erfaring i et køkken.

Sommerlækker opskrift på jordbær-rabarber saft

Print Opskrift
Serveringer: 1,5-2 l Forberedelsestid: 20 minutter

Ingredienser

  • 500g rabarber
  • 400g jordbær fra frost
  • 1,5 liter vand
  • 3 dl rørsukker
  • 1 vaniljestang og kornene heraf

Instruktioner

1

Rens rabarberstængerne og skær dem i tern.

2

Kom alle ingredienserne i en gryde og kog op. Lad det simre i 10-15 minutter.

3

Tag gryden af varmen og lad det svale lidt.

4

Sigt saften igennem en si og hæld den direkte på en skoldet flaske. TIP! Hvis du ikke er til den ufiltrerede udgave, så hæld saften igennem et klæde. Jeg elsker looket med små sorte vaniljeprikker.

Server den læskende jordbær-rabarber saft med lidt postevand eller måske lidt danskvand, hvis du ønsker en forfriskende og let boblende sommerdrik, og husk rigeligt med isterninger på de varme sommerdage.

Opbevarer den farvefine jordbær-rabarber saft på køl.

Rigtig god fornøjelse.

Ingen kommentar

Skriv et svar