Det er hundrede år siden, at jeg sidst har fået en onsdagssnegl fra bageren. Du ved, en af de der helt store, snaskede og svampede snegle, der kan få mundevandet til at løbe lidt ekstra.
Istedet for at gå til bageren imorgen, besluttede jeg mig for, at bage mine egne onsdagssnegle. En onsdagssnegl, der på alle måder kan hamle op med den fra bageren. Måske enda en snegl der er længder bedre end bagerens, hih.
Og disse onsdagssnegle er ikke bare længder bedre end bagerens, de er simpelthen højder bedre end bagerens – de er fænomenale.
Udover at de er fænomenale, så er de også super nemme at lave og kan laves på rekord tid. Eller rekord tid og rekord tid er måske en overdrivelse, men de kan ihvertfald laves hurtigt, da det ikke er en dej der skal hæve i ualmindelig lang tid, som andre typer bageværk ofte skal.
Giv dig endelig i kast med den her opskrift på snaskede onsdagssnegle. Du vil ikke fortryde det!
Snaskede onsdagssnegle
Print OpskriftIngredienser
- Dej:
- 50g gær
- 2.5 dl mælk, lunt
- 100g smør, smeltet
- 1 æg
- 50g sukker
- 0.5 tsk salt
- 1 tsk kardemomme
- 550g hvedemel
- Vaniljecreme:
- 1 portion, alternativt 1 brev bagestabil kagecreme fra Dr. Oetker
- Remonce:
- 130g smør, blødt
- 180g farin
- 2 spsk kanel
- Pynt:
- Glasur af flormelis, kakaopulver og vand
Instruktioner
Dej: Rør gæren ud i den lune mælk.
Tilsæt smør, æg, sukker og salt.
Tilsæt hvedemel og kardemomme og ælt dejen godt sammen. Dejen skal være blød og smidig, men du skal stadig kunne arbejde med den i hånden. Skulle dejen være alt for klæg og klistret, så tilsætte lidt ekstra mel.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i skålen i 1 time.
Vaniljecreme: Imens dejen hæver laves vaniljecremen. Følg opskriften på bloggen og stil på køl, alternativt følges opskriften på bagsiden af brevet.
Remonce: Alle ingredienserne blandes godt sammen og stilles til side.
Kanelsneglene: Når dejen er færdighævet, vendes den ud på et let meldrysset bord.
Rul dejen ud til en stor rektangel og smør remoncen ud i et jævnt lag.
Smør herefter vaniljecremen ud i et jævnt lag oven på remoncen.
Rul dejen sammen på den smalle/korte side og skær kanelsneglene ud i lige store stykker. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Dæk kanelsneglene til og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Bag kanelsneglene i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, i 10-15 minutter, eller til kanelsneglene er let gyldne.
Afkøl sneglene på en bagerist.
Glasur: Rør en glasur af flormelis, lidt kakaopulver og vand.
Fordel glasuren på onsdagssneglene og pynt eventuelt med lidt krymmel.
Nyd din overdådige onsdagssnegle, med en god kop kaffe eller the.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar