Hybensnaps er endnu en hjemmebrygget sag, der kommer på julefrokostbordet imorgen.
1. juledag bruger vi altid på at gå i biografen og ellers bare hygge her hjemme. I år kommer vi af gode grunde ikke i biografen og ser den nye Disney pixar film, da landet er lukket ned.
Men..
Til stor overraskelse er filmen kommet online på Disney+. Så vi laver hjemmebiograf og hygger med popcorn, og hvad der ellers hører til en perfekt bio-tur.
2. juledag står altid i familiens tegn. Imorgen bliver dog heller ikke som den plejer, men vi skal trods alt stadig se bare lidt af vores familie – heldigvis. Jeg er nemlig allerede ved at få Coronafnidder.
En ting der forbliver som det plejer er, at vi medbringer vores hjemmelavet snaps. Snaps skal der til, dog ikke i samme mængder som de plejer at blive indtaget i, men der skal være plads til at smage, på lidt af vores hjemmebryg.
Vi medbringer blandt andet vores hjemmebrygget figensnaps og denne herlighed af en hybensnaps. Mums den smager godt! Den har en let sødme og varmer dejligt. Fuldstændig som en snaps skal gøre, hvis du spørg mig.
Skøn hjemmelavet hybensnaps
Print OpskriftIngredienser
- 1 flaske klar Brøndum eller vodka á 70 ml
- 50 friske hyben
Instruktioner
Halver hyben og fjern kernerne. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag/tør dem i en forvarmet ovn i 1 time, ved 50 grader varmluft.
Lad dine tørre hyben afkøle. Når de er helt afkølet kommes de i et stort sylteglas og hældes over med klar Brøndum eller vodka.
Lad snapsen trække 4 uger. Sørg for at glasset står mørkt imens den trækker. Filtrerigstidspunktet kan variere og nogle vil måske lade deres snaps trække længere tid end 4 uger. Hvis du er i tvivl om hvornår snapsen har trukket længe nok, så smag på den.
Når snapsen har trukket det den skal, så filtreres snapsen igennem et kaffefilter, hældes over på en flaske og stilles på køl.
Noter
Jeg brugte handsker da jeg halvere mine hyben og fjernede kernerne.
Rigtig god fornøjelse og glædelig jul.
Ingen kommentar