I sidste uge var denne saftige citronkage på programet – mums en omgang.
De 2 store havde vinterferie fra skolen og lille L lå syg med influenza, så kage skulle der til! Så da jeg havde fri fra arbejde både onsdag og torsdag, blev der hygget rundt om køkkenbordet.
Jeg er flere gange støt på smukke billeder af prikket citronkager på IG, og siden da, har jeg haft mega crawings. Så sidste uge, blev ugen hvor jeg også kastede mig ud i det og kunne tilslutte mig de mange andre på IG, heh.
Både R og A ELSKER alt syrligt, så kagen fik virkelig hurtigt ben at gå på – det er om at holde sig til kagefadet, hvis man vil nå bare at have et lille stykke, hih.
Min fortolkning af en lemon poppy seed cake, er en saftig og svampet en af slagsen, hvor jeg har tænkt lidt mazarin med ind over, men uden at den bliver for meget mazarin-agtig.
Giver det overhoved mening? hah.
Anyway..
Kagen er saftig, har et godt ‘knas’ grundet de mange små birkes, en perfekt syrlighed, som ikke overdøver alt det andet og små stykker hvid chokolade, der tilføre lidt sødme til det syrlige – mmh. En perfekt kombination, der dækkes med en lækker glasur.
Hvis man ikke er til en klassisk glasur, eller godt bare vil pifte kagen lidt ekstra op, så kan man med fordel bruge en creme cheese frosting med lidt citronskal i istedet.
Saftig citronkage med birkes og marcipan
Print OpskriftIngredienser
- 140g blødt smør
- 140g sukker
- 100g marcipan, revet
- Skallen af 2 citroner
- 2 æg
- 1 dl creme fraiche 18%
- Saften af 1 citron
- 2 spsk blå birkes
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljepulver
- Knsp salt
- 150g hvedemel
- 80g hvid chokolade, grofthakket
Instruktioner
Smør, sukker, marcipan og citronskal piskes let og luftigt.
Herefter piskes æggene i et ad gangen.
Tilsæt resten af de tørre ingredienser, minus chokolade, og rør godt.
Tilsæt creme fraiche og citronsaft, og vend det hele godt sammen, hvorefter den hvide chokolade tilsættes og vendes med i dejen.
Kom dejen i en smurt springform eller brødform.
Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader i 50-55 minutter, eller til at en tandstik trækkes op uden våde krummer på.
Lad kagen afkøle på en bagerist.
Noter
Jeg pyntede kagen med en glasur laves på flormelis og citronsaft.
Kagen holder sig lækker og svampet i op til et par dage, så den kan med fordel laves på forhånd, inden gæsterne kommer, eller dagen før den skal deles ud i skolen, m.m.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme.
Ingen kommentar