I weekenden lavede ungerne og jeg is, men den der type is, som man kan spise med god samvittighed. Nu hvor vejret er blevet så fantastisk, så er vores ungers behov for is steget, hvilket jo egentligt nok er meget normalt. Det er efterhånden lidt kedeligt at blive ved med at spise skub-op-is og vores økonomi kan ikke bære, at jeg skal forbi isbilen hver uge. Vores ældste og jeg var forbi isbilen for halvanden uges tid siden og brugte en mindre formue. Til gengæld fik vi købt stort ind af lækre is, som vi alle gider spise, så på den måde er det pengene værd.
Det der nicecream er jeg egentlig blevet ret stor fan af, så derfor besluttede jeg mig for, at give mig i kast med en regnbue nicecream, som er min version af en almindelig regnbueis. Vores unger elsker, som i ELSKER regnbueis, så valget faldt meget naturligt på regnbue nicecream.
Det var en meget spontan beslutning jeg tog, om at der skulle laves nicecream, men det gør det jo bestemt ikke dårligere. Linus hoppede lynhurtigt i sine sandaler og gik med over i Netto og købte en ordentlig røvfuld økologiske bananer. Bananerne blev skrællede og skåret i 2 cm stykker og herefter fordelt i små fryseposer, 3 bananer pr. pose. Efter omkring 4 timer i fryseren er de klar til brug, men de skal altså helst fryses nattenover, det havde vi bare ikke helt tålmodighed til, da vores is-træng for alvor begyndte at meldt sig.
Nicecream er utrolig nemt at lave og smager skønt, så giv det endelig et forsøg. Her hjemme er vi alle sammen ret så vilde med det og ungerne kaster det gerne i sig, hvis de får muligheden for det. Det er et virkelig godt alternativ, til den normale fede flødeis som vi kender og så kan den ovenikøbet indtages med god samvittighed.
Opskrift på regnbue nicecream.
Du skal bruge følgende til jordbær nicecream:
- 3 frosne bananer, skrællede og skåret i små stykker.
- 1/2 dl vand
- 250 g frosne jordbær
- 1 tsk vaniljepulver
Du skal bruge følgende til vanilje nicecream:
- 3 frosne bananer, skrællede og skåret i små stykker.
- 1/2 dl vand
- kornen fra 1 vaniljestang
- Evt 1 spsk Sukrin
Du skal bruge følgende til chokolade nicecream:
- 3 frosne bananer, skrællede og skåret i små stykker.
- 1/2 dl vand
- 3 spsk kakaopulver
- Evt 1 spsk Sukrin
Sådan gør du:
Beklæd en brødform med husholdningsfilm.
Start med at lave jordbær nicecream, ved at blende bananer, jordbær, vand og vanilje godt sammen i en blender. TIP! Husk at skrabe siderne ned undervejs.
Blendt i et par minutter til du har en lækker, glat og luftig jordbær nicecream. TIP! Tilsæt eventuelt lidt ekstra vand undervejs, hvis der skulle være behov.
Fordel din jordbær nicecream i bunden af brødformen og stil den på køl, imens du gentager processen. Start med at lave vanilje nicecream efterfulgt af chokolade nicecream. Fordel vanilje nicecream i midten og chokolade nicecream øverst.
Stil brødformen i fryseren og lad den stå i mindst 2 timer, gerne natten over.
Server den lækre regnbue nicecream som en syndig men sund dessert, eller når lækkersulten melder sig. Jeg lover at ungerne vil elske det!
Rigtig god fornøjelse og Bon appétit
Ingen kommentar