Jeg kedede mig vanvittig meget igår, så jeg besluttede, at hoppe i køkkenet og bage en overdådig kage til familien, og overdådig blev den!
Det er en snasket og bombastisk sag, så et lille stykke rækker ufattelig langt – hav endelig det in mente! Her hjemme kom ungerne op og skændes, da de alle ville have det største stykke, og kunne nogle af dem spise op, nej det kunne de selvfølgelig ikke.
Det er en chokoladebombe uden lige, heh.
Trods at det ligner en kompliceret kage, så er det faktisk en ret nem kage at lave og den smager som en drøm. Den er lige til at gå til. Det eneste det kræver, er lidt tålmodighed når kagen skal afkøle, hih.
Hvis du ikke er den tålmodige type, så kan jeg anbefale, at bage din brownie om aften og lade den køle natten over, og så lave karamel og ganache dagen efter. Se det er en løsning for de utålmodige, heh.
Hvis du vil bage en kage der imponere, så har du her fundet kagen. Jeg lover, at den vil sparke benene væk under dine gæster og familie.
You have to try it!
Overdådig brownie med karamel og chokolade ganache
Print OpskriftIngredienser
- Brownie:
- 200g mørk chokolade 80%
- 100g smør
- 3 æg
- 250g sukker
- 40g hvedemel
- 0.5 tsk bagepulver
- 0.5 tsk salt
- 2 spsk kakaopulver
- Karamel:
- 100g sukker
- 50g smør
- 0.75 dl piskefløde
- 50g cornflakes, hakket
- 100g peanuts, grofthakket
- Ganache:
- 100g mørk chokolade 54%
- 1 dl piskefløde
- Havsalt til topping
Instruktioner
Brownie: Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad, i en tykbundet gryde over svag varme, eller i mikroovnen.
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
Vend forsigtigt den smeltede chokoladeblanding i æggesnapsen.
Bland mel, bagepulver, kakaopulver og salt godt sammen. Sigt det i dejen og vend det forsigtigt sammen, uden at slå luften ud af dejen.
Kom dejen i en bageform på 20×20 cm beklædt med bagepapir og bag den i en forvarmet ovn, ved 175 grader varmluft, i 30 minutter.
Lad din brownie afkøle på en bagerist og stil den herefter på køl i 1-2 timer, indtil den bliver helt kold.
Karamel: Kom sukker i en tykbundet gryde og smelt sukkeret ved medium varme, indtil det er gyldent. Skru herefter ned til svag varme og tilsæt smørret lidt adgangen, og rør det godt sammen - pas på, da det sprutter.
Tilsæt fløden lidt adgangen imens der konstant røres rundt - pas igen på. Lad karamellen simre til den er tyk og ensartet, men husk at holde godt øje med karamellen, så den ikke brænder på.
Tag gryden af varmen og tilsæt cornflakes og peanuts, og bland det hele godt sammen.
Kom karamelfyldet på den afkølede brownie og fordel i et jævnt lag. Stil kagen på køl imens du laver din ganache.
Ganache: Kom chokolade og piskefløde i en lille gryde, og varm op under omrøring ved medium varme, indtil chokoladen er smeltet og du har en lækker og glat ganache.
Fordel din ganache i et jævnt lag, ovenpå den afkølede karamel.
Drys med lidt havsalt.
Nyd den overdådige brownie i godt selskab og husk, at et lille stykke rækker langt.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar