Denne uges madpakker indeholder lækre søde jordbær, som Kian selv har plukket til sin madpakke, lækre bløde rosinboller, og en rugbrødsmad, med en omgang hjemmerørt æggesalt. Sommerferien er for alvor skudt igang i SFO’en, så der er rigtig mange spændene ture de kan tilmelde sig. Vi har forsøgt så vidt muligt, at lave en madpakke der godt kan holde sig i tasken, uden at komme på køl. Det optimale ville klart være noget med et køleelement i tasken, men det er jo sindsyg upraktisk for det kære barn.
Denne uges madpakke består hovedsageligt af jordbær eller andet frugt, grønt i form af agurk, tomat og peberfrugt, hjemmebagte rosinboller og en rugbrøds klapsammen med enten hjemmelavet æggesalat eller leverpostej med spødstegt bacon, ostehaps, snackpølse og en mælkesnitte + en vådserviet til at tørre fingre og mund, ellers glemmer han det simpelthen.
Rosinbollerne har vi selv bagt og de smager virkelig godt. De er hittet hos hele familien, så de bliver med garanti bagt igen. Æggesalten laver vi ofte, da det er yndlings spise på rugbrød hos både Kian og Rasmus. Det er virkelig nemt at lave og smager sindsyg godt. Når du først har prøvet at lave din egen, så køber du aldrig de færdiglavet i supermarket mere.
Opskrift på rosinboller.
Du skal bruge følgende:
- 50 g smeltet smør
- 2.5 dl mælk
- 50 g gær
- 1 æg
- 1/2 tsk salt
- 2 spsk honning
- 1 håndfuld rosiner
- 1 håndfuld solsikkekerner
- 200g fuldkornsmel
- 300 kg hvedemel
Smuldre gæren.
Smelt smøret og lun mælken. Opløs gæren i den smeltet smør og den lune mælk.
Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt i 5-10 min. TIP! Dejen skal være lidt klistret.
Dejen hæves tildækket i 45-60 min.
Rul bollerne og lad dem hæve tildækket i 30-45 min.
Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 225 grader i 10 minutter ellr til de er let gyldne.
Ingen kommentar