Dessert/ Sundere søde sager/ Vegansk/ Vegetarisk

Opskrift på vegansk hasselnød risalamande

Opskrift på vegansk hasselnød risalamande

De sidste par måned har vi, eller hovedsageligt jeg, spist vegetarisk, plantebaseret, veganisk, kært barn har mange navne, men ens for alle er, at der ikke indgår kød i kosten. Jeg forsøger også at holde mig fra andre animalske produkter, men det er altså virkelig svært og jeg er overhoved ikke fanatisk omkring mit valg, så af og til bliver der altså syndet med almindelig komælk, skyr, æg og yoghurt, ‘feel free to judge’.

Denne opskrift på veganisk risalamande med hasselnødder, er MIN fortolkning af en klassisk risalamande med et twist. Jeg har piftet opskriften lidt op, da jeg endnu ikke er blevet helt gode venner, med en plantebaseret mælk til min risengrød. Hvis du har gode råd til hvilken plantebaseret mælk der er god at bruge til risengrød, så smid endelig en kommentar!

Denne herlige risalamande er lavet på hasselnødde mælk, som er blevet en personlig favorit, b.la til min morgengrød. Den har en lækker smag af hasselnød, som ikke er for gennemtrængende, men lige akkurat tilpas. Risalamanden laves på præcis samme måde som en klassisk risalamade, denne er dog bare veganisk og smager dejligt af hasselnød. Den er super nem at lave og kan spises året rundt og ikke kun når det er jul. Faktisk så spiser jeg risalamde året rundt og ikke kun når det er jul, hih. Hvorfor holde sig tilbage bare fordi det ikke er jul ?

Opskriften giver en lille portion hvor der er nok til 2-4 personer, afhængig af hvilken størrelse dine portioner er.

vegansk opskrift på risalamande

Opskrift på vegansk hasselnød risalamande

Print Opskrift
Serveringer: 2 Forberedelsestid: 1 time

Ingredienser

  • 60g grødris
  • 4 dl hasselnøddemælk
  • Kornene fra 1/2 vaniljestang
  • 1 dl soya piskefløde
  • 1 lille håndfuld ristede hasselnødder, grofthakket
  • Dulce de leche til pynt

Instruktioner

1

Kog en grød af ris, mælk, vaniljekorn, samt  den tomme vaniljestang. Tag den tomme vaniljestang op, når grøden er færdigkogt.

2

Lad grøden afkøle helt.

3

Pisk fløden til en stiv flødeskum.

4

Tilsæt de grofthakkede hasselnødder og den piskede flødeskum. Vend det forsigtigt sammen.

Noter

Skulle din risalamande blive en smule for løs, så kan den stives af med 1-2 blade husblas.

Server den lækre risalamande, toppet med lidt dulce de leche og røde skovsyre. Mums siger jeg bare!

Velbekomme.

Lækker vegansk risalamande dessert

Ingen kommentar

Skriv et svar