Bageværk/ Kager/ Opskrifter

Opskrift på syndig kardemomme sneglekage

Opskrift på syndig kardemomme sneglekage

Opskrift på syndig kardemomme sneglekage

Print Opskrift

Ingredienser

  • Dej:
  • 50 g gær
  • 2 dl mælk, lunt
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 spsk kardemomme
  • Ca 500g hvedemel
  • 100 g blødt smør, skåret i små tern
  • Remonce:
  • 120g blødt smør
  • 50g farin
  • 80g sukker
  • 60g marcipan
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • Pynt:
  • Glasur af flormelis og vand

Instruktioner

1

Dej: Rør gæren ud i den lune mælk.

2

Tilsæt æg, sukker og salt.

3

Tilsæt hvedemel, kanel, kardemomme og smør over 2 omgange og ælt det godt sammen. Dejen skal være blød og smidig, men du skal stadig kunne arbejde med den i hånden. Skulle dejen være alt for klæg og klistret, så tilsætte lidt ekstra mel.

4

Lad dejen hæve lunt og tildækket i skålen i 1 time.

5

Remonce: Alle ingredienserne blandes godt sammen og stilles til side.

6

Kanelsneglekage: Når dejen er færdighævet, vendes den ud på et let meldrysset bord.

7

Rul dejen ud til en firkant og smør remoncen ud i et jævnt lag.

8

Rul dejen sammen og skær sneglene ud i stykker af ca 3-4 cm i tykkelsen. Fordel sneglene i en smurt bageform på 30 cm.

9

Dæk kanelsneglekagen til og lad efterhæve i 30 minutter.

10

Bag kanelsneglekagen i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, i 20-25 minutter, eller til kanelsneglekagen er flot gylden.

11

Afkøl kanelsneglekagen på en bagerist og pynt med glasur.

Rigtig god fornøjelse

Svampet kardemomme sneglekage

Ingen kommentar

Skriv et svar