Opskrift på syndig kardemomme sneglekage
Print OpskriftIngredienser
- Dej:
- 50 g gær
- 2 dl mælk, lunt
- 1 æg
- 1 spsk sukker
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk kanel
- 1 spsk kardemomme
- Ca 500g hvedemel
- 100 g blødt smør, skåret i små tern
- Remonce:
- 120g blødt smør
- 50g farin
- 80g sukker
- 60g marcipan
- 0.5 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- Pynt:
- Glasur af flormelis og vand
Instruktioner
Dej: Rør gæren ud i den lune mælk.
Tilsæt æg, sukker og salt.
Tilsæt hvedemel, kanel, kardemomme og smør over 2 omgange og ælt det godt sammen. Dejen skal være blød og smidig, men du skal stadig kunne arbejde med den i hånden. Skulle dejen være alt for klæg og klistret, så tilsætte lidt ekstra mel.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i skålen i 1 time.
Remonce: Alle ingredienserne blandes godt sammen og stilles til side.
Kanelsneglekage: Når dejen er færdighævet, vendes den ud på et let meldrysset bord.
Rul dejen ud til en firkant og smør remoncen ud i et jævnt lag.
Rul dejen sammen og skær sneglene ud i stykker af ca 3-4 cm i tykkelsen. Fordel sneglene i en smurt bageform på 30 cm.
Dæk kanelsneglekagen til og lad efterhæve i 30 minutter.
Bag kanelsneglekagen i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, i 20-25 minutter, eller til kanelsneglekagen er flot gylden.
Afkøl kanelsneglekagen på en bagerist og pynt med glasur.
Rigtig god fornøjelse
Ingen kommentar