OMG, er det eneste korrekte udtryk, for denne herlighed af en tærte! Shiit hvor er den bare helt fantastiske og ved du hvad, så er den ovenikøbet lavet på de lækreste råvarer, som er proppet med det gode og sunde fedt. Det er da den ultimative win win, hihi.
Har du smagt key lime pie før ? Hvis ikke, kan jeg på det varmeste anbefale dig at prøve det. Faktisk, så synes jeg at du straks skal hoppe ud i dit køkken, og gå i gang med den lækre tærte, for det er virkelig en lækker, lækker, lækker treat. Hvis du er til den klassiske udgave af en key lime pie, så finder du en ret så udsøgt opskrift her og ellers så læs videre her, hvis du er til en sundere udgave en klassisk key lime pie.
Key lime pie har en helt særlig plads i mit hjerte, hvilket den faktisk fik, efter vores ferie sidste år til USA, hvor vi besøgte Key West, som var alt hvad jeg havde forstilet mig. Key West emmer af historie, liv og i det hele taget, bare af sådan en helt særlig stemning, som virkelig ikke kan beskrives, det er noget der skal opleves. Jeg kan slet ikke vente, til vi atter skal tilbage til den eventyrlige Ø.
Key lime pie bringer gode minder frem og giver et kæmpe smil på læberne. Det er en skøn tærte med en sprød bund og lækkert cremet fyld, der på en og samme tid er både sødt og syrligt. Mums siger jeg bare. Denne sunde Key lime pie har præcis de samme lækre egenskaber, som den fuldfede udgave. Lækker og sprød skorpe, velsmagende og cremet fyld, som smager vidunderligt. Her har jeg bare valgt at lave 4 små tærter, istedet for 1 stor, da portions anretning er et hit hos mig i øjeblikket, hih. Du kan sagtens lave 1 stor tærte, hvis du ikke er til små tærter.
Opskrift på sundt alternativ til key lime pie.
Du skal bruge følgende til bunden:
- 280g mandler
- 0.5 tsk salt
- 2 spsk kokosolie
- 1 æg
Sådan gør du:
Kom mandlerne i en foodprocessor og blend til mel.
Tilsæt resten af ingredienserne og blend det hele godt sammen.
Smør bunden og siderne i 4 små pieform, med lidt kokosolie.
Fordel den klistrede mandel dej ligeligt imellem de forberedte pieforme og pres dejen godt sammen, i et jævnt lag i bunden og op ad siderne.
Bag bundene i en forvarmet ovn ved 175 grader i 15-20 minutter. Lad bunden afkøle alt imens du laver fyldet.
Hvis du ligesom jeg tæller kalorier, så er der her lidt oplysninger, på bunden. 4 stk a 516 kcal stk eller 1 stor a 2063 kcal.
Du skal bruge følgende til fyldet:
- 2 avocadoer
- 1 tsk limeskal
- Saften fra 2 lime
- 3 spsk ahornsirup
- 1/3 kop kokosolie
Sådan gør du:
Kom alle ingredienser i en foodprocessor og blend til en let og luftig creme.
Fordel den lækre creme ligeligt imellem de 4 små tærter og stil på køl i mindst 1 time, så cremen kan nå at sætte sig.
Server tærten med lidt skyr og nyd i godt selvskab.
Hvis du ligesom jeg tæller kalorier, så er der her lidt oplysninger, på bunden. 4 stk a 314 kcal stk eller 1 stor a 1252 kcal.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme.
Ingen kommentar