Det er efterhånden et par uger siden, at jeg har lavet denne herlighed af en koldskålkage, som en lækker sommer dessert, men derfor skal du jo ikke snydes for opskriften, bare fordi jeg er ualmindelig langt bagud, med alle mine indlæg! Der har desværre været travlhed på jobbet, hvilket har gjort, at jeg simpelhen ikke har haft overskud til, at sætte mig foran skærmen. Synes at jeg sidder rigeligt foran skærmen i forbindelse med jobbet, så for ikke at blive helt bims i låget, så er bloggen blevet forsømt lidt. Jeg har dog en masse skønne opskrifter jeg skal have delt med dig, så følg endelig med på bloggen.
Jeg faldt over et billede på Facebook, som inspirerede mig til at lave denne lækre koldskålkage. Det er ret oftes det der sker for mig, jeg falder nemlig tit over smukke billeder af kager og mad på Facebook og Instagram, og jeg bliver virkelig inspireret af alt det smukke mad, I love it! Måske du har det på samme måde ? Jeg elsker at lade mig inspirere af andres billeder!
Det er første gang jeg gav mig i kast med denne kage, og den blev siiindsyg god! Det er bestemt ikke sidste gang at den er blevet lavet. Der er nogle få ændringer jeg vil lave til næste gang, men det er egentlig bare lidt teknisk. Jeg kan nemlig godt lide, at min kage bliver lidt højere, så næste gang skal kagen laves i en mindre form, så der kan komme lidt højde på kagen, men det er en mindre detalje. Jeg har også fået lidt andre ideer til indhold i kagen, som jeg klart skal have leget lidt med.
Denne koldskålkage består af en lækker og sprød bund af kammerjunker, en midte af en sommerlig hindbær-jordbær kompot og en let syrlig koldskål mousse. Jeg lavede kagen dagen før den skulle serveres, og det passede perfekt. Den havde sat sig rigtigt fint og smagte intet mindre en fantastisk. Alle ungerne og alle gæster var vilde med den! Kombinationen af den sprøde bund, den søde midte og den let syrlige mousse, komplimentere hinanden perfekt. Det er en kage der smager af sommer og sol, og gør en glad i låget. Du skal dog lige være lidt obs på, at den røde farve fra hindbær-jordbær kompotten, trænger let igennem koldskål moussen efter 1 dags tid, så hvis du laver kagen mere end 1 dag i forvejen, så skal kagen pyntes lidt ekstra i midten, for at dække den flotte lyserøde farve. Tænker at det er meget rart at vide, hvis du nu godt kan lide, at være forberedt et par dage i forvejen. Denne koldskålkage er super nem at lave og bedst af alt, så skal den ikke i ovnen. Det kan jo nærmest ikke blive meget nemmere, tihi.
Koldskålkage med jordbær-hindbær kompot og kammerjunke bund
Du skal bruge følgende til jordbær-hindbær kompotten:
- 2 blade husblas
- 1 vaniljestang
- 80 g rørsukker
- Saften fra 1/2 citron
- 150 g hindbær, frost
- 150 g jordbær, frost
- 2 tsk maizena
- 1 spsk vand
Sådan gør du:
Udblød husblas i rigeligt vand.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Kom hindbær, jordbær, vaniljekorn samt den tomme stang og citronsaft i en gryde. Bring det i kog og lad det simre i 10 minutter.
Rør maizena og vand sammen. Hæld det langsomt i en tynd stråle op til din jordbær-hindbær kompot, alt imens du konstant rør rundt. Rør i 2 minutter og tag herefter gryden af varmen.
Rør dem udblødte husblas i den varme kompot.
Kom kompotten i en form på 16 cm. TIP! Hvis du ønsker at din kage skal have lidt ekstra højde, så brug en mindre form. Eksempelvis en form på 14 cm.
Stil kompotten i fryseren i 2 timer TIP! Du kan med fordel lave denne kompot flere dage i forvejen.
Du skal bruge følgende til bunden:
- 230 g kammerjunker
- 120 g smør, smeltet
Sådan gør du:
Blendt kammerjunkerne til krummer.
Bland krummer og smør godt sammen.
Placer en kagering 24 cm på det kagefad du vil serverer kagen på. TIP! Hvis du ønsker at din kage skal have lidt ekstra højde, så brug en mindre kagering. Eksempelvis en kagering på 22/20 cm.
Kom kammerjunke krummerne ned i formen, og pres dem godt ned til bunden og ud til kanterne.
Stil bunden på køl.
Du skal bruge følgende til koldskål moussen:
- 5 blade husblas
- 1 vaniljestang
- 85 g rørsukker
- Skallen fra 1 citron
- Saften fra 2 citroner
- 2.5 dl tykmælk
- 2.5 dl piskefløde
Sådan gør du:
Udblød husblas i rigeligt vand.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Kom sukker, vaniljekorn samt den tomme vaniljestang, citronskal og citronsaft op i en gryde. Bring det i kog og lad det simre til sukkeret er opløst.
Tag gryden af varmen og rør den udblødet husblas i citronlagen.
Lad det afkøle til stuetemperatur.
Rør lidt af tykmælken i citronlagen og tilsæt herefter resten af tykmælken.
Pisk fløden til en let flødeskum og vend det forsigtigt med tykmælk massen.
Sådan samler du kagen:
Tag jordbær-hindbær kompotte ud af fryseren, og fjern den fra sin form.
Placer den på midten af kammerjunke bunden.
Hæld koldskål moussen ud over og glat overfladen fint ud.
Stil kagen på køl i mindst 4 timer, men gerne natten over.
Jeg har pyntet kagen med friske hindbær, lidt citron og små stykker kammerjunker. Pynt kagen som du lyster, det er kun fantasien der sætter grænser.
Server kagen i godt selvskab, og kom i rigtig sommerstemning. Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar