Jeg har før lavet denne super simple og utrolig velsmagende karamel, af kondenseret mælk. Hvis du ikke har prøvet at lave den før, så kan jeg klart anbefale det. Kondenseret mælk kan bruges til mange lækre søde sager. Jeg bruger det blandt andet til min hjemmelavet is, som du snart kan finde nogle lækre opskrifter på, her på bloggen.
Der skal utrolig lidt til at forvandle en dåse kondenseret mælk, til en lækker fløjlsblød karamel, som du kan smøre på et stykke godt brød, som topping på din yoghurt, som dip til frisk frugt, eller som topping på et par nybagte bananvafler. Ja, hvad kan denne herlighed ikke bruges til ?
Jeg køber kondenseret mælk i Rema 1000, men er sikker på at du også kan få fingre i det i Kvickly, Føtex og Bilka. Det er efterhånden blevet en mere normal varer her hjemme. Før i tiden, var det ikke til at drive op i almindelige butikker.
Det eneste du skal bruge for at lave denne velsmagende og fløjlsbløde karamel er en dåse kondenseret mælk, en gryde, vand og en lille vaskeklud.
Sådan gør du:
- Fjern etiketten fra dåsen.
- Pak dåsen let ind i vaskekluden og læg det i gryden. TIP! Du kan sagtens undlade vaskekluden, men den forhindre at gryden får nogle grimme mærker i bunden efter dåsen.
- Hæld vand i gryden så det dækker dåsen.
- lad vandet koge op og skrue så ned for varmen, så dåsen står og småkoger de næste 2 timer. VIGTIGT! Sørg for at dåsen konstant er dækket med vand i 3 timer. Ellers kan du risikere at dåsen eksplodere og du har klistret mælk i hele køkkenent.
- Efter de 3 timer, tager du dåsen op af vandet og lader den køle i mindst 2 timer, indtil du kan mærke at den er blevet helt kold.
Jeg opbevarer den velsmagende karamel, i et tæt lukket glas i køleskabet. Det kan holde sig i mindst 2 uger, men det er gerne spist før, da jeg er stor karamel elsker. TIP! Rør rundt i karamellen inden du kommer den på glas, så den får en blød konsistens.
Ingen kommentar